Hírek

 • Pro Sanitate Díjban részesült Dr. Kiss Zsolt aneszteziológus főorvos_1920_1440.jpg

  Pro Sanitate Díjban részesült Dr. Kiss Zsolt aneszteziológus főorvos

  Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül, Batthyány-Strattmann László születésnapja alkalmából Pro Sanitate Díjat adományozott Dr. Kiss Zsolt aneszteziológus főorvosnak, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársának, melyet a Budapesten megtartott ünnepségen vett át.

  Tovább
 • Miniszteri elismerésben részesült a Szent Kereszt Kórház munkatársa_1261_618.jpg

  Miniszteri elismerésben részesült a Szent Kereszt Kórház munkatársa

  Az elismerést Tamás Mária, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Tüdőgyógyászati Osztály munkatársa kapta.

  Tovább
 • Rangos díjat kapott a kengyeli védőnő_914_514.png

  Rangos díjat kapott a kengyeli védőnő

  Harminc éve dolgozik a településért, kiváló munkájáért Pro Sanitate-díjjel jutalmazták a napokban Medgyesné Csatos Klára védőnőt.

  Tovább
 • Kórházi évtizedek_Csikos Dora Salgótarján_916_517.png

  Kórházi évtizedek

  A pályaválasztásnál az volt a legfontosabb Csikos Dóra számára, hogy valamilyen segítő szakmát sajátítson el. A salgótarjáni egészségügyi szakközépiskolában végzett tanulmányai során a megyei kórház valamennyi osztályán megfordult gyakorlaton, végül a mozgásszervi rehabilitáció mellett kötelezte el magát. Az intézményben töltött évtizedek alatt mindig a betegbiztonságot, az ellátás minőségének fejlesztését tekintette a legfontosabbnak. Munkáját számos szakmai díjjal elismerték.

  Tovább
 • Sokszor egy 500 grammos koraszülött_Pordán szivsebesz_700_466.jpg

  „Sokszor egy 500 grammos koraszülött diónyi szívét műtöm” – Egy szívsebész küzdelmes munkájáról

  Sok mindent mondanak az egészségügy állapotáról. Én lassan 20 éve figyelem egy piros orr mögül, és annyit biztosan állíthatok, hogy fantasztikus emberek tartják össze. Van köztük pár, akit a barátomnak mondhatok, mint például Prodán Zsolt szívsebészt, aki tenyérnyi kisemberek szívét tartja naponta a kezében, és két szívátültetés közt hagyja, hogy bohócdoktorként piros orrot varázsoljunk az orrára és bohócot csináljunk belőle.

  Tovább
 • Biztos támasz a nehéz időkben_Juhaszne_KerekesGy_854_518.png

  Biztos támasz a nehéz időkben

  A szociális munka napjához kapcsolódóan a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara idei díját, az elismerő oklevelet Juhászné Kerekes Gyöngyvér, a Szent György Kórház dolgozója kapta. A díjat a napokban vette át Budapesten, a Lurdy-házban.

  Tovább
 • Dr. Horvát Gyula Mindent, ami egy ember_445_285.jpg

  Dr. Horvát Gyula: Mindent, ami egy ember életében érték lehet, a családomtól kaptam

  Dr. Horvát Gyula belgyógyász-gasztroenterológus főorvos a szakma mellett betegei tiszteletét, elismerését és szeretetét is kivívta az elmúlt évtizedekben.

  Tovább
 • Átadták a Markhot Ferenc Kórházban_1920_1307.png

  Átadták a Markhot Ferenc Kórházban az intézmény legrangosabb elismeréseit

  Az első magyar orvosi kar - a Schola Medicinalis – egri megalapításának 253. évfordulója alkalmából rendezett emlékülésen részt vett Ignácz Balázs Heves megye főispánja is.

  Tovább
 • Adventi gyertyagyújtás_1920_1440.jpg

  Adventi gyertyagyújtást tartottak a kecskeméti kórházban

  A kórház előcsarnokában egy Betlehem is helyet kapott, melynek életnagyságú figuráit hónapokon keresztül készítették az intézmény dolgozói és a Pszichiátriai Osztály Nappali Kórházának tagjai, hogy az adventi időszakban a betegek és a munkatársak napjaiba karácsonyi hangulatot csempésszenek.

  Tovább
 • Miniszteri elismerések a kórház dolgozóinak_720_540.jpg

  Miniszteri elismerések a kórház dolgozóinak

  A Bugát Pál Kórház négy munkatársának több évtizedes szakmai munkáját díjazták.

  Tovább