A dokumentum értelmében a felek a jövőben együttműködnek minden olyan egészségtechnológiai fejlesztésben, amelyekben közös innovációs lehetőséget látnak - áll az egyetem közleményében.

A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet a Dél- és Közép-magyarországi régió mintegy 1,3 millió lakosát ellátó intézménye, amelybe integráltan működik az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet. Irányítása alá tartozik a Péterfy, a Bajcsy-Zsilinszky, a Jahn Ferenc és a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, a Nagykőrösi Rehabilitációs Centrum, valamint a Szigetszentmiklósi Rendelőintézet. A kórházi klaszter 8200 alkalmazottja ötezer betegágyon évente 135 ezer fekvő- és 2,5 millió járóbeteget lát el.

Az egyetem Egészségtechnológiai Campus létrehozását kezdte meg Győrben egészségügyi képzési, kutatás-fejlesztési, innovációs és szolgáltatási kompetenciái megerősítésének, valamint innovatív egészségügyi eszközök és eljárások fejlesztésének szándékával.

„Nagy várakozással tekintünk a Széchenyi István Egyetemmel való kutatási és innovációs együttműködésre, hiszen mindkét intézmény jelentős eredményeket ért el a mesterséges intelligencia és az informatikai algoritmusok segítségével történő adatelemzésekben. Az egészségügyben képződő adatok magas szintű elemzése hozzájárul a népegészségügyi programok kialakításához, illetve a betegségek alapvető okainak jobb megismeréséhez” – fogalmazott prof. dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója.”

„Egyetemünk és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet együttműködése nemcsak kiváló technológiai, innovációs és tudományos eredményeket fog hozni, hanem hozzájárul a térség fejlődéséhez is” – emelte ki prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az együttműködési megállapodás aláírói: prof. dr. Palkovics László, prof. dr. Vályi-Nagy István, prof. dr. Friedler Ferenc és dr. Filep Bálint.

A teljes sajtóközlemény ITT érhető el.

Forrás: gyorplusz.hu, fotó: Májer Csaba József