Hírek

 • Függőkön segítenek, mert ők is tudják, milyen a szenvedés Petke Zsolt_1620_1079

  Függőkön segítenek, mert ők is tudják, milyen a szenvedés

  Az alkoholizmus életeket, párkapcsolatokat, családokat tesz tönkre, generációkon átívelő szenvedést okoz, idehaza mégis a mai napig nagyon erős tabu és stigma övezi a jelenséget. Nem szívesen beszélünk ezekről a problémákról, aminek talán az is az oka, hogy nem tudjuk, kihez fordulhatunk segítségért. Pedig a függőség sokszor nem önmagában álló probléma, hanem egy tünet, a családi rendszer rossz működésének a tünete.

  Tovább
 • Milliók életét mentette meg_100 éves az inzulin_620_420

  Milliók életét mentette meg: 100 éves az inzulin

  A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én rendezik meg világszerte. Több mint 30 éve került a világnapok sorába, az azóta eltelt időszakban a cukorbetegség valódi népbetegséggé vált. Hazánkban 750.000 diagnosztizált diabéteszes van, becslések szerint ugyanennyien lehetnek azok, akik nem tudnak anyagcsere-betegségükről.

  Tovább
 • Megelőzés és tanácsadás a diabétesz világnapján Marcaliban_1097_666

  Megelőzés és tanácsadás a diabétesz világnapján Marcaliban

  A Prevenciós és Egészségfejlesztési Iroda munkatársai szerették volna megmutatni, hogy nem csak az egészségügyi intézmény falain belül segíthetnek a szakemberek. A járókelőket állapotfelméréssel és életmódtanácsadással várták a város főterén.

  Tovább
 • Lábakat menthet a podiáter_726_409

  Lábakat menthet a podiáter

  A Csillagpont Rádió Biriné Mika Borbálával, a Jósa András Oktatókórház Diabéteszes Láb Ambulanciájának podiáter szakemberével készített interjút.

  Tovább
 • Így teszi szebbé a Korányi_csodálatos kutya_677_382

  Így teszi szebbé a Korányi hospice betegeinek utolsó napjait három csodálatos kutya

  Különleges érzést tudnak kelteni az emberekben, amely az önzetlen és odaadó szereteten alapul. Ezáltal feldolgozhatóbbá teszik a feldolgozhatatlant.

  Tovább
 • Szeretnék továbbvinni az életművét_dr_Szondi_Zita_1280_899

  Szeretnék továbbvinni az életművét

  Dr. Adorján Gusztávra emlékeztek a Jósa András Oktatókórház onkológiai osztályának dísztermében.

   
  Tovább
 • A betegellátással ismerkedtek_331_205

  A betegellátással ismerkedtek

  Pályaválasztási nyílt napot tartottak a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

  Tovább
 • Egészségügyi Prevenciós pilot program_Virtuális Egészségközpont_logo_600_400

  Egészségügyi prevenciós pilot program indul Fejér megyében

  A Fejér Megyei Önkormányzat az Echo Innovációs Műhellyel konzorciumban sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban kiírásra került TOP-5.3.2-17-FE1-2021-00001 kódszámú, „Megyei identitás erősítése” című pályázati felhívásra, ahol 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek keretében elindítja a Fejér Megyei Virtuális Egészségközpont Programját.

  Tovább
 • Koraszülöttek találkozója a kórházban_Petz_1200_800

  Koraszülöttek találkozója a kórházban

  November 17-én ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Ez alkalomból a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház Koraszülött Osztálya ismét találkozót szervez az egykori apróságok számára.

  Tovább
 • Országos szakmai továbbképző kongresszus a Jósa András Oktatókórházban_700_460

  Országos szakmai továbbképző kongresszus a Jósa András Oktatókórházban

  75 regisztrált orvos előtt tartottak bemutatót a Jósa András Oktatókórház két műtőjében. Nőgyógyászati eredetű rák műtéti ellátását követhették a résztvevők videókivetítéssel közvetített interaktív lehetőséggel, a Petefészekrák 2022. sebész kongresszuson. A nyíregyházi Tóth Lajos Barna osztályvezető főorvos és Angliában praktizáló kollégája, Bálega János műtős bemutatóját tudományos konferencia követte.

  Tovább