Hírek

 • Köszöntötték a Szent Pantaleon Kórház szolgálati_915_511.png

  Köszöntötték a Szent Pantaleon Kórház szolgálati elismerésben részesült munkatársait

  Főnővéri értekezletet tartott Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató 2023. január 12-én, melynek keretében sor került a szolgálati elismerésben részesült munkatársak köszöntésére is.

  Tovább
 • Szervezett szűrések_NNK_LOGO_800_350.png

  Szervezett szűrések

  A szűrővizsgálatok népegészségügyi célja, hogy a panasz- és tünetmentes személyek időről időre megismételt vizsgálatával korai szakaszban megtalálják azokat a személyeket, akiknél betegséget megelőző állapotok vagy tüneteket még nem okozó betegségek alakultak ki.

  Tovább
 • Zene a szívbeteg gyerekekért_GOKI_1920_1249.png

  Zene a szívbeteg gyerekekért

  A Pannon Filharmonikusok A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára adnak jótékonysági hangversenyt 2023. január 27-én este a Müpában. A koncertre Támogató jegyek vásárolhatók.

  Tovább
 • A kórházban is családként ünnepelnek_917_516.png

  A kórházban is családként ünnepelnek

  A kórházban nincs karácsonyi szabadság, a betegekről az ünnepek alatt is gondoskodni kell.
  A tatabányai Szent Borbála kórházban az ápolók és az orvosok mindent megtesznek, hogy szebbé tegyék azok karácsonyát, akik nem tudnak hazamenni szeretteikhez.

  Tovább
 • Fontos kérdések a védőnők szakmai napján_1245_825.jpg

  Fontos kérdések a védőnők szakmai napján

  A Jósa András Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya és az Országos Kórházi Főigazgatóság Védőnői Szakmai Osztályának irányítása alatt működő kollegiális védőnői mentorrendszer együttműködésében nemrég Nyíregyházán rendezték meg a megyei védőnői szakmai napot, amelyen a megyében dolgozó mintegy 150 védőnő vett részt. A rendezvényt dr. Ajzner Éva orvosigazgató nyitotta meg, majd Szabóné Gerda Klára megyei kollegiális védőnői mentor mutatta be a fennállásának egyéves évfordulóját ünneplő mentorrendszert.

  Tovább
 • 193 millió forintos eszközfejlesztés a hatvani kórház_960_621.jpg

  193 millió forintos eszközfejlesztés a hatvani kórház járóbeteg szakrendelőiben

  A projekt eredményeként a fekvőbeteg szakellátásokba továbbküldött betegek aránya legalább 10%-kal csökken.

  Tovább
 • Átadták a felújított Kútvölgyi kórházat_965_643.jpg

  Átadták a felújított Kútvölgyi kórházat

  Az uniós pénzektől függetlenül a kormány elkötelezett, hogy az egészségügy az őt megillető forrásokat megkapja – hangsúlyozta Varga Mihály az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb építészeti átadóünnepségén, amelynek felújításához a kormányzat 16 milliárd forinttal járult hozzá. A pénzügyminiszter szerint politikai viták ide vagy oda, Budapesten kórházfelújítási hullám indult.

  Tovább
 • A hála nem pénz_1082_831.png

  A hála nem pénz

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság prioritásként tekint a hálapénz megszüntetésére, ennek érdekében együttműködik a Nemzeti Védelmi Szolgálattal. Az NVSZ tájékoztató kiadványt készített, amelyben bemutatja a hála kifejezésének lehetőségeit az egészségügyi dolgozók és a lakosság számára.

  Tovább
 • Influenza kettőzött sebességgel terjed az idei járvány_304_190.png

  Influenza: kettőzött sebességgel terjed az idei járvány

  Fontos, hogy gondoskodjunk a legnagyobb kockázatnak kitett csoportok maximális védelméről.

  Tovább
 • Ételosztás a kórház igazgatója emlékére_1920_1181.jpg

  Ételosztás a kórház igazgatója emlékére

  Az ételosztást dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház egykori igazgatója emlékének ajánlották fel, aki Bethlenváros Székelytelep részének lakója volt, és aktívan közreműködött a rászorulók támogatásában.

  Tovább