Hírek

 • Áprilisban is folyamatosan lehet vért adni a székesfehérvári kórház véradó állomásán

  Folyamatos a véradás Székesfehérváron

  Áprilisban is minden hétköznap várják a véradókat a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén lévő állomáson.

   

  Tovább
 • Megtanítják a helyes diétát a nagykanizsai kórházban

  Diétázni tanítanak Nagykanizsán

  A Kanizsai Dorottya Kórház dietetikai szolgáltatása az elmúlt két évben nagy fejlődésen esett át. Az intézmény szakorvosai első körben a betegek számára szerveztek felvilágosító előadást, ezután nyitnak majd a város lakossága felé. A fő cél az, hogy megtanítsák a betegeket a helyes diéták alkalmazására. 

  Tovább
 • Jelentős fejlesztések a daganatok kezelésében

  Jelentős fejlesztések a daganatok kezelésében

  Régi terápiák megújításáról és a legkorszerűbb eljárásokról is elhangzottak előadások a nemzeti rákellenes napon.

   

   

  Tovább
 • Tiszta szívvel a szolnokiakért

  Tiszta szívvel a szolnokiakért

  Az egy héten át tartó, minden nap más helyszínen, a város több pontján megvalósuló egészségmegőrző, betegségmegelőző program dr. Bene Ildikó, az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánpolitikai és Jogi Főigazgató-helyettes asszonyának kezdeményezésére indult útjára 2007-ben. Azóta közel 45 ezer vizsgálatot végeztek az egészségügyi szakemberek a Tiszta szívvel szűrőprogram keretében. Az idei, tizenötödik rendezvény április 15-19. között zajlik Szolnokon.

  Tovább
 • Ingyenes szűrővizsgálatok Karancsságon

  Ingyenes szűrővizsgálatok Karancsságon

  Karancsságra érkezett szerda délelőtt a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI)  által működtetetett egészségügyi szűrőbusz. A jármű a GOKVI és a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház együttműködése nyomán gördült a településre azzal a céllal, hogy az érdeklődők számára ingyenesen igénybe vehető lehetőséget kínáljon a szív- és érrendszeri kórképek időben, még a tünetek megjelenése előtt történő kiszűrésére.

  Tovább
 • XV. Egri kardiológiai Napok

  XV. Egri kardiológiai Napok

  „Prevenciótól az akut ellátásig” mottóval megkezdődött Egerben a XV. Egri Kardiológiai Napok szakmai rendezvény, melyen az ország minden részéből részt vettek szakemberek.

  Tovább
 • GYEK Napok a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban

  GYEK Napok a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban

  Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indít  a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez.

  Tovább
 • Endometriózis és edukáció

  Endometriózis és edukáció

  Az Európa Parlamentbe is eljutott az Endometriózis Világnaphoz kapcsolódó rendezvénysorozat, amelynek budapesti helyszínén az OKFŐ főigazgató-helyettese is részt vett.

  Tovább
 • Nemzeti rákellenes nap

  Nemzeti rákellenes nap

  Százhúsz éve, 1902-ben alakította meg az Országos Rák Bizottságot dr. Dollinger Gyula sebészprofesszor, egyetemi tanár, a hazai rákkutatás úttörője, az első rákregiszter elindítója. Születésnapját, április 10-ét a Magyar Rákellenes Liga kezdeményezésére nemzeti rákellenes nappá nyilvánították 1993-ban. Ezen a jeles napon a daganatos betegségekre, azok megelőzésére, korai felismerésére és az aktív közreműködés jelentőségére hívják fel országszerte a figyelmet.

  Tovább
 • Koszorúzás a nemzeti rákellenes napon

  Koszorúzás a nemzeti rákellenes napon

  Koszorúzással emlékezett meg Dr. Dollinger Gyula születésének évfordulójáról a Magyar Rákellenes Liga Budapesten, az Országos Onkológiai Intézetben a nemzeti rákellenes nap alkalmából. Magyarországon 1993 óta, vagyis 31 éve, minden év április 10-én tartják a nemzeti rákellenes napot. A megemlékezésen Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke és Prof. Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója mondott beszédet.

  Tovább