Hírek

 • Szűréssel az egészségért_768_622.png

  Szűréssel az egészségért

  Méhnyakrák szűréseket szervezett a Bugát Pál Kórház. Gyöngyöspatán az első napon 44-en jelentkeztek a vizsgálatra. A szűrést vezető onkológus főorvos, dr. Gulyás Zoltán elmondta, sok segítséget kaptak a szervezésben a település polgármesterétől és a védőnőtől, ezért is érkeztek ilyen szép számban a patai nők a szűrésre.

  Tovább
 • Egy évvel ezelőtt nemcsak_kinyitottuk_851_595.png

  Egy évvel ezelőtt nemcsak a határainkat, hanem a szívünket is kinyitottuk

  Egy évvel ezelőtt egy hirtelen fellépő krízishelyzet, egy háború alakult ki közvetlenül a szomszédunkban, ami azonnali cselekvést igényelt. Az orosz-ukrán háború kitörésének egy éves évfordulója alkalmából a World Health Organization (WHO) riportfilmet forgatott Dr. Nagy Anikóval a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójával, Dr. Hans Henri P. Kluge úrral a WHO európai régiójának igazgatójával, illetve és Takács Péter egészségügyi államtitkárral az ukrán menekültek magyarországi egészségügyi ellátásával kapcsolatban.

  Tovább
 • Onkopszichológia – A daganat a test_750_422.jpg

  Onkopszichológia – A daganat a test és a lélek megbetegedése

  A tumor a test és a lélek megbetegedése. A daganatos megbetegedés ma már nem feltétlenül halálos, viszont a test gyógyítása mellett a lélekkel is foglalkozni kell. Erre ad megoldást az onkopszichológia, amely a daganatos betegek lelki problémáinak kezeléséhez nyújt segítséget.

  Tovább
 • Nőnapi figyelmesség_1920_1440.jpg

  Nőnapi figyelmesség

  A nemzetközi nőnap alkalmából figyelmes gesztust tettek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hölgy munkatársainak az Arconic-Alba Fehérvár kosárlabdázói.

  Tovább
 • Hivatássá vált az álom_salgótarjáni főnővér_919_513.png

  Hivatássá vált az álom: évtizedek óta betegeket ápol a salgótarjáni főnővér

  Gyermekkori álmát váltotta valóra Molnárné Kőmíves Ágnes: embereken segít, nem is akárhogyan. A Szent Lázár Megyei Kórház főnővérének munkáját a napokban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Nógrád Vármegyei Területi Szervezete oklevéllel ismerte el a magyar ápolók napja alkalmából.

  Tovább
 • Saját épületet kapott a kecskeméti gyerekpszichiátria_1920_1266.jpg

  Saját épületet kapott a kecskeméti gyermekpszichiátria

  Új távlatok nyíltak a kecskeméti Gyermekpszichiátriai Gondozó és Szakambulancia számára, hiszen nemrég saját épületbe költöztek. Régi álmuk vált ezzel valóra. Eddig a rendelőintézet három emeletén szétszórva fogadták a kis betegeket. Azért is nagy öröm a komfortos, gyerekbarát épület, mert a szakmára sajnos egyre nagyobb teher hárul. Ma már szinte minden nap érkezik hozzájuk veszélyeztetett fiatal. Többek között erről is beszélgettünk dr. Bódi Zsuzsanna adjunktussal, a gondozó vezetőjével.

  Tovább
 • Szűrővizsgálatok a korai felismerés_szolnok_918_516.png

  Szűrővizsgálatok: a korai felismerés életet menthet

  Egyre többen látják a megelőzés szerepét Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is.

  Tovább
 • Kiállítás pszichiátriai gondozottak alkotásaiból_1920_1440.jpg

  Kiállítás pszichiátriai betegséggel élők alkotásaiból

  Különleges alkotások láthatók a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Lift Galériájában. A tárlat különlegessége, hogy kiállítás anyagát a Pszichiátriai Osztály Nappali Kórház részlegének betegei készítették, vagyis a gyógyulási folyamat tárgyi megnyilvánulásainak tekinthetők. A tárlat célja a társadalom személetformálása, az antistigmatizáció, vagyis a pszichiátriai betegséggel élők megbélyegzésének enyhítése.

  Tovább
 • Március az endometriózis hónapja_940_788.png

  Március az endometriózis hónapja

  Becslések szerint a női népesség mintegy 2-10 százaléka érintett endometriózissal, sőt a meddő nők esetében ez az arány akár 50 százalék is lehet, ezért rendkívül fontos, hogy minél több fórumon beszéljünk erről a betegségről.

  Tovább
 • Hittel, szívvel, tudással_734_516.png

  Hittel, szívvel, tudással

  Fennállásának 185. évfordulóját ünnepli idén a gyöngyösi Bugát Pál Kórház.

   

  Tovább