Hírek

 • Kamaszkora óta vonzotta a fehér köpeny_1200_900.png

  Kamaszkora óta vonzotta a fehér köpeny

  A közelmúltban adták át Budapesten a Steller Mária Védőnői Díjakat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által alapított elismerést huszonegy, kiemelkedő szakmai munkát végző védőnő vehette át. Vármegyénként egy-egy szakembert díjaztak, a győr-moson-sopron vármegyei elismerést a csornai Bugár Katalin kapta meg.

  Tovább
 • Kékestető kardió-tanösvény _649_465.png

  Kékestető: kardió-tanösvény az egészséges szív- és érrendszerért

  A Kékestetőn ma átadott kardió-ösvény főként szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek számára jött létre, ám egészséges honfitársaink is igénybe vehetik megelőző jelleggel. A 25 millió forint értékű beruházás a Kékestető: egészségfejlesztés a csúcson nevet viseli és a budapesti Szent Ferenc Kórház által létrehozott „Út az egészséghez” egészségügyi program része.

  Tovább
 • A testedzés életkori sajátosságai_620_420.jpg

  A testedzés életkori sajátosságai

  A rendszeresen végzett sporttevékenység és testedzés egészségmegőrző hatása általánosan ismert. A mozgásformákat és azok intenzitását mindig az életkor függvényében célszerű kiválasztani.

  Tovább
 • A normál testsúllyal_szent imre krh_1280_960.jpg

  "A normál testsúllyal rendelkezők már kisebbségben vannak Magyarországon"

  Az elhízás és túlsúly tekintetében Európában benne vagyunk az első háromban, míg világszerte az első tízben. Sok sajtóhír terjed arról, hogy cukorbetegek számára javasolt gyógyszerekkel fogynak celebek. Pedig a gyógyszer önmagában nem hatásos, csak kiegészítő szerepet játszik az életmódváltásban - mondta el a Növekedés.hu-nak Bedros J. Róbert obezitológiai tanszékvezető, címzetes egyetemi tanár, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság alapító elnöke, a Dél-budai Centrumkórház-Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

  Tovább
 • Valóra válik egy álom_Magyar_Imre_Kórház_600_400.png

  Valóra válik egy álom

  A végéhez közelednek az ajkai Magyar Imre Kórház többmilliárdos fejlesztésének munkálatai.

  Tovább
 • Újjáéledt Kaposváron a háziorvosi kerekasztal_431_315.jpg

  Újjáéledt Kaposváron a háziorvosi kerekasztal fórum

  A szakmaközi egyeztetések célja az alapellátási rendszer és a kórház közötti együttműködésének szorosabbá tétele, az ellátásszervezés megújítása, a szakrendelések működésének optimalizálása és a betegutak gyorsítása.

  Tovább
 • Online kurzusokkal is segíti a lombikprogram_1920_1080.png

  Online kurzusokkal is segíti a lombikprogram előtt álló párokat a Szent János Kórház

  Az intézményben működik az ország legnagyobb meddőségi centruma, amit néhány éve újítottak fel.

  Tovább
 • A Keszthelyi Kórházban is kérhető_1920_904.png

  A Keszthelyi Kórházban is kérhető az újszülött SMA szűrése

  Az Európában egyedülálló lehetőségnek köszönhetően a spinális izomatrófiában érintett betegek gyógykezelése minden eddiginél gyorsabban kezdődhet. Az ősszel indult országos szűrőprogram ingyenes és önkéntes, a szülők beleegyezésével történik. A kormány kiemelt figyelmet fordít a terápiás lehetőségekre, ma már kérelem alapján az állam finanszírozza a Zolgensma kezelést.

  Tovább
 • Kossuth Zsuzsannára is emlékeztek az Ápolók Ligetében_920_520.png

  Kossuth Zsuzsannára is emlékeztek az Ápolók Ligetében

  Az első magyar főápolónőre, Kossuth Zsuzsannára emlékezve, bensőséges ünnepségre várta a szakdolgozókat, a kórház vezetését, valamint az orvosok és a háttérterületek képviselőit az Ápolási Igazgatóság, a kórházpark „Ápolók Ligete” részében.

  Tovább
 • Gyakorlatra váltották az elméleti_913_516.png

  Gyakorlatra váltották az elméleti tudást a salgótarjáni egészségügyis diákok

  Az újraélesztést is gyakorolták az egészségügyi iskola végzős tanulói a Szent Lázár Megyei Kórház skill laborjában. A diákok elméleti oktatással egybekötött vizsgafelkészítésen vettek részt.

  Tovább