Hírek

 • Új eszközök segítik a gyógyítást a kiskunfélegyházi kórházban

  Új eszközök segítik a gyógyítást a kiskunfélegyházi kórházban

  A kiskunfélegyházi önkormányzat 19 millió forint értékű adománnyal támogatta a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephely Járóbeteg szakrendelésének kardiológiai és gasztroenterológiai ambulanciáját.

  Tovább
 • Kihívások és újszerű megoldások a modern orvoslásban

  Kihívások és újszerű megoldások a modern orvoslásban

  Tematikus egészségügyi konferenciát szervezett az ÉPC-Honvédkórház, melyen közel 200 résztvevő követhette nyomon élőben és az online térben az értékes előadásokat.

  Tovább
 • Újabb fórumon mutatkozott be a Szent János Kórház szakmai fejlesztése, a Baba-mama-papa program

  Újabb fórumon mutatkozott be a Szent János kórház szakmai fejlesztése, a Baba-mama-papa program

  „Életminőség – mentális egészség – pszichiátria” címmel rendezték meg A Magyar Pszichiátriai Társaság XXVII. Vándorgyűlését. Az eseményen külön szimpóziumon mutatkozott be az Észak-budai Szent János Centrumkórházban működő Baba-mama-papa program.

  Tovább
 • Megelőzésre fel!

  Megelőzésre fel!

  A "Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" program keretén belül továbbra is gurul az országutakon a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet szűrőbusza, hogy minél több érdeklődő vehessen részt ingyenes kardiovaszkuláris szűréseken.

   

  Tovább
 • Felnőtteknek tartottak nyíltnapot a székesfehérvári kórházban

  Felnőtteknek tartottak nyíltnapot a székesfehérvári kórházban

  Felnőttek számára szerveztek nyíltnapot a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A rendezvény célja, hogy a pályamódosítást fontoló felnőttek betekintést nyerjenek a kórházi szakmákba.

  Tovább
 • Indul a salgótarjáni kórház komplex fejlesztésének utolsó üteme

  Indul a salgótarjáni kórház komplex fejlesztésének utolsó üteme

  Péntek délelőtt, ünnepélyes keretek között írták alá a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház komplex fejlesztése utolsó ütemének vállalkozói szerződését, így rövidesen megkezdődnek a munkálatok az intézmény “E” épületében.

  Tovább
 • Csúcsminőségű MR-t helyeztek üzembe az Országos Onkológiai Intézetben

  Csúcsminőségű MR-t helyeztek üzembe az Országos Onkológiai Intézetben

  A legmodernebb, mesterséges intelligenciát is alkalmazó MR-készülékre cserélte korábbi berendezését az Országos Onkológiai Intézet. Az új, világszínvonalú diagnosztikai eszköz az eddigihez képest sokkal jobb minőségben készíti felvételeit, gyorsabb működése pedig lehetővé teszi, hogy a továbbiakban még több beteg vizsgálatát végezzék el a radiológusok.

  Tovább
 • Dohányzásmentes világnap

  Dohányzásmentes Világnap

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére 1988 óta minden évben május 31-e a Dohányzásmentes Világnap, mely elsősorban a dohányzás veszélyeire, szövődményeire hívja fel a figyelmet. A dohányzás bizonyítottan fő oki tényezőnek tekinthető a tüdőrák, a COPD, a perifériás érbetegségek, valamint számos daganat kialakulása szempontjából, mindemellett pedig oki szerepet játszik az agyvérzésben, a szívinfarktusban és számos szerv daganatában is. Évente hatmillió ember hal meg a világon a dohányzás következtében, közülük körülbelül egymillióan a passzív dohányzás áldozatai.

  Tovább
 • Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak

  Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak

  A harmincharmadik Csolnoky-emlékülést tartották meg szerdán a vármegyei kórházban, mely lehetőséget teremt többek között arra is, hogy az egészségügyben betöltött példaértékű munkájukért és emberközpontú hozzáállásukért az arra érdemesek megkapják a Csolnoky-emlékérmet.

  Tovább
 • Szűrőbuszaink útvonala a jövő héten

  Szűrőbuszaink útvonala a jövő héten

  Rendszeres szűrésekkel a betegségek időben felismerhetők, ezért kiemelten fontos, hogy minél többen éljenek a mobil egységek nyújtotta lehetőségekkel.

  Tovább