Hírek

 • Pro Urbe emlékérmet kapott a veszprémi_1920_1281.jpg

  Pro Urbe emlékérmet kapott a veszprémi gyermekgyógyászat szaktekintélye

  A Veszprém városért - Pro Urbe emlékérmet azon személyeknek ítélik oda, akik kiemelkedő, eredményes munkájukkal öregbítik a város hírnevét. Az idei évben a Csolnoky Ferenc Kórház munkatársa, a csecsemő-és gyermekgyógyászat egyik legelismertebb szaktekintélye, dr. Szabó Éva vehette át az elismerést.

  Tovább
 • Elsősegélynyújtás hivatali_skill labor szent borbála_1920_1440.jpg

  Elsősegélynyújtás hivatali körülmények között

  Elsősegély-oktatást tartottak a Szent Borbála Kórház Skill-laborjában a tatabányai kormányhivatal nyolcvan dolgozója részére. A képzés kiemelt célja, hogy azok, akik részt vettek az oktatáson, éles helyzetben a megszerzett tapasztalat birtokában, saját kompetencia ismeretében tudjanak és merjenek segítséget nyújtani a rászorulóknak.

  Tovább
 • Szakmai nap_mentor védőnők_01_651_376.png

  Szakmai nap és kerekasztal-beszélgetés kollegiális mentor védőnők szervezésében

  Szakmai továbbképzést és kerekasztal-beszélgetést szervezetek az Országos Kórházi Főigazgatóság kollegiális védőnői mentorrendszer Baranya vármegyei és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei mentorai, a területükön működő védőnők és más egészségügyi szakemberek számára.

  Tovább
 • Kitüntetést kapott a pásztói_1200_798.jpg

  Kitüntetést kapott a pásztói Margit Kórház kiváló szakembere

  Kimagasló munkájáért vehetett át nemrégiben elismerést Batta Károlyné szemészeti szakasszisztens, aki három évtizede dolgozik a pásztói Margit Kórház rendelőjében.

  Tovább
 • Lezárult a Szent Pantaleon Kórház higiénés_1440_960.jpg

  Lezárult a Szent Pantaleon Kórház higiénés fejlesztési programja

  A fejlesztés eredményeként az infekciókontroll szintje a WHO ajánlásai alapján haladó szintre emelkedett.

  Tovább
 • Palliatív szemlélettel_sopron erzsébet Hospice_620_420.jpg

  Palliatív szemlélettel a gyógyíthatatlan betegekért

  A Soproni Gyógyközpontban nárciszültetéssel tisztelegtek a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők és a hospice ellátásban résztvevők előtt. A hagyományok szerint a kórház közelmúltban elhunyt munkatársairól is megemlékeztek.

  Tovább
 • Aranyérem az életet_100 éves inzulin_1920_1440.jpg

  Aranyérem az életet jelentő apró szúrásért

  Száz esztendeje ítélték oda megosztva az orvosi Nobel-díjat az inzulinért.

  Tovább
 • Óriási siker az Uzsokiban_1200_675.jpg

  Óriási siker az Uzsokiban: új technológiával gyógyítják a daganatos betegeket

  Szenzációs sikert értek el az Uzsoki Utcai Kórházban: új technológiával sikerült két hashártya-daganatos pácienst megműteni. Az új módszerrel történt beavatkozásnak hála, akár ötéves túlélést, sőt teljes gyógyulást is el lehet érni ezeknél a betegeknél, ami óriási diadal, hiszen a korábbi módszerekkel ez mindössze néhány hónap volt csupán.

  Tovább
 • Már robot és a mesterséges intelligencia_1200_675.jpg

  Már robot és a mesterséges intelligencia is segít az agysebészetben

  Ha nálunk is kiépül a 39 sztrókcentrummal a hálózat, akkor Magyarország lesz az egyetlen a világon, ahol a sztrókellátás lefedi az egész ország területét – mondta Erőss Lóránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgató főorvosa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt továbbá az intézet felújított műtőegyütteséről, a beavatkozások kritikus időhatárairól, a mesterséges intelligencia stroke ellátásban betöltött szerepéről, a robottechnológia idegsebészeti alkalmazásáról és az agy-gép interfész területen végzett kutatásokról is.

  Tovább
 • Új műtőblokkok segítik_Miskolc_02_1920_1280.jpg

  Új műtőblokkok segítik a betegellátást Miskolcon

  Az egynapos sebészeti ellátás tevékenységét bemutató sorozat második állomásaként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szentpéteri kapui telephelyének urológiai és sebészeti műtőblokkjait bemutatták a sajtó képviselőinek és rajtuk keresztül a lakosságnak.

  Tovább