Hírek

 • Fejlesztések és új szakorvosok_baja_770_510.png

  Fejlesztések és új szakorvosok növelik a bajai kórház betegellátásának minőségét

  Dr. Tóth Gábor PhD, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója kiemelte, hogy az elmúlt időszakban számos beruházásra nyílt lehetőség

  Tovább
 • Európa-bajnoki bronzérmet nyert Pál Blanka

  Európa-bajnoki bronzérmet nyert Pál Blanka ápolás és gondozás versenyszámban

  Büszkék vagyunk Blankára, aki a 2023. évi Szakmák Európa-bajnokságán ápolás és gondozás versenyszámban képviselte Magyarországot. A felkészülésben Fehér Zsuzsanna, egykori versenyző és szakértő segítette a munkáját.

  Tovább
 • Közös mozgással ünnepelték_1398_695.png

  Közös mozgással ünnepelték a fizioterápia világnapját az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

  Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet együttműködve a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságával, a mozgásszervrendszert, a légzést és a keringést érintő fizioterápiás lehetőségeket bemutató ingyenes programokkal, állapotfelmérésekkel, életmód-tanácsadással várta az érdeklődőket a fizioterápia világnapján.

  Tovább
 • Családbarát felújítások_Szent Margit_1920_1281.jpg

  Családbarát felújítások a Szent Margit Kórházban

  Megkezdődött a Budapesti Szent Margit Kórházban a „Családbarát, családközpontú szülészeti, újszülött és koraszülött intenzív ellátás támogatása integrált infrastruktúra- és eszközfejlesztési, valamint képzési programokkal, továbbá a várandós felkészítés erősítésével" kapcsolatos CSBSZ 2019 című projektet érintő felújítási, építészeti munka.

  Tovább
 • A Magyar Vöröskereszt_első véradóbusz_1920_1280.jpg

  A Magyar Vöröskereszt ünnepélyes átadáson mutatta be az első véradóbuszát

  Útnak indul a Magyar Vöröskereszt első véradóbusza, amely az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ) együttműködésben a szervezet országos donortoborzási munkáját hívatott támogatni. A véradóbusznak köszönhetően olyan kistelepülésekre is eljuttatható az önkéntes véradás lehetősége, ahol a helyhez kötött, de véradásra nyitott lakosok máskülönben nem adhatnának vért. A véradóbusz ünnepi átadásán a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István mellett részt vett Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár, Bayerné Dr. Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója és Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese Budapesten.

  Tovább
 • Szakmai elismerések a szakdolgozók kongresszusán_528_388.png

  Szakmai elismerések a szakdolgozók kongresszusán

  Szeptember 7-én a X. Szakdolgozói Tudományos Kongresszuson, Siófokon adták át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által alapított szakmai díjakat.

  Tovább
 • Képzettségben, emberségben példát kell adni_01_766_433.png

  Képzettségben, emberségben példát kell adni

  Nemrég vehette át Budapesten a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetést Dancs Jenő, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház ápolási igazgatója. A díjjal az egészségügyi ellátórendszer színvonalának javítása érdekében végzett magas szintű szakmai tevékenységét ismerték el.

  Tovább
 • Mindenből tanulni lehet_01_915_511.png

  Mindenből tanulni lehet! – vallja a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett tarjáni főorvos

  A fiatalok viszik előre a világot, ezért nem kell félniük a kudarcoktól, mert mindenből tanulni lehet – tartja dr. Tóth Viktória, a salgótarjáni kórház neurológus főorvosa. A szakember közel négy évtizedes munkáját a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatával ismerték el a közelmúltban.

  Tovább
 • Ma van az elsősegélynyújtás világnapja_639_476.png

  Ma van az elsősegélynyújtás világnapja

  Az idejében és szakszerűen elvégzett beavatkozás életet menthet.

   

  Tovább
 • Szeptember 8. A Fizioterápia Világnapja_1920.png

  Szeptember 8. a fizioterápia világnapja

  Napjainkban a modern életmód és az átlagéletkor növekedésének következményeként megnőtt a fizioterápiás kezelésekre szoruló betegek száma, és egyre nagyobb az igény a természetes gyógymódok alkalmazására is. A megelőzésben, gyógyításban és a rehabilitációban alkalmazott gyógyszeres, sebészeti, valamint pszichoterápia mellett egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a fizioterápia egyes ágai.

  Tovább