Hírek

 • Szoptatásra felkészítő tanfolyam Veszprémben

  Szoptatásra felkészítő tanfolyam Veszprémben

  A résztvevők megismerkedhetnek a kisbaba természetes szükségleteivel, az anyatej összetételével és termelődésével, valamint megtudhatják, mik azok az eszközök és tényezők, amelyek segítik vagy éppen gátolják a sikeres szoptatást.

  Tovább
 • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  2023. május elején adták át hivatalosan a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén az új, kétszintes, egynapos sebészeti ellátást biztosító egységet. A nettó 2,146 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósult, 2890 négyzetméter alapterületű létesítményben már április 3-án megkezdődtek a beavatkozások. Az elmúlt egy évben már több mint 3000 műtétet végeztek itt el, és a tervek szerint ez a szám akár évi 4000 beavatkozásra is nőhet. 

  Tovább
 • Együtt küzdenek a rákos megbetegedések ellen

  Együtt küzdenek a rákos megbetegedések ellen

  A „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” című program célja, hogy minél hamarabb kiszűrjék az esetleges rákos megbetegedéseket. A program során – az egészségügyi intézménynek, illetve a kórházfenntartó Országos Kórházi Főigazgatóságnak (OKFŐ) köszönhetően – a kapott szűrőbusszal vesznek részt a szűrések lebonyolításában, kiemelt hangsúlyt fektetve a korábbi években felkeresett területek ismételt bevonására.

  Tovább
 • Áprilisban is folyamatosan lehet vért adni a székesfehérvári kórház véradó állomásán

  Folyamatos a véradás Székesfehérváron

  Áprilisban is minden hétköznap várják a véradókat a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén lévő állomáson.

   

  Tovább
 • Megtanítják a helyes diétát a nagykanizsai kórházban

  Diétázni tanítanak Nagykanizsán

  A Kanizsai Dorottya Kórház dietetikai szolgáltatása az elmúlt két évben nagy fejlődésen esett át. Az intézmény szakorvosai első körben a betegek számára szerveztek felvilágosító előadást, ezután nyitnak majd a város lakossága felé. A fő cél az, hogy megtanítsák a betegeket a helyes diéták alkalmazására. 

  Tovább
 • Jelentős fejlesztések a daganatok kezelésében

  Jelentős fejlesztések a daganatok kezelésében

  Régi terápiák megújításáról és a legkorszerűbb eljárásokról is elhangzottak előadások a nemzeti rákellenes napon.

   

   

  Tovább
 • Tiszta szívvel a szolnokiakért

  Tiszta szívvel a szolnokiakért

  Az egy héten át tartó, minden nap más helyszínen, a város több pontján megvalósuló egészségmegőrző, betegségmegelőző program dr. Bene Ildikó, az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánpolitikai és Jogi Főigazgató-helyettes asszonyának kezdeményezésére indult útjára 2007-ben. Azóta közel 45 ezer vizsgálatot végeztek az egészségügyi szakemberek a Tiszta szívvel szűrőprogram keretében. Az idei, tizenötödik rendezvény április 15-19. között zajlik Szolnokon.

  Tovább
 • Ingyenes szűrővizsgálatok Karancsságon

  Ingyenes szűrővizsgálatok Karancsságon

  Karancsságra érkezett szerda délelőtt a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI)  által működtetetett egészségügyi szűrőbusz. A jármű a GOKVI és a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház együttműködése nyomán gördült a településre azzal a céllal, hogy az érdeklődők számára ingyenesen igénybe vehető lehetőséget kínáljon a szív- és érrendszeri kórképek időben, még a tünetek megjelenése előtt történő kiszűrésére.

  Tovább
 • XV. Egri kardiológiai Napok

  XV. Egri kardiológiai Napok

  „Prevenciótól az akut ellátásig” mottóval megkezdődött Egerben a XV. Egri Kardiológiai Napok szakmai rendezvény, melyen az ország minden részéből részt vettek szakemberek.

  Tovább
 • GYEK Napok a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban

  GYEK Napok a miskolci Szeleta Park Látogatóközpontban

  Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indít  a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez.

  Tovább