Hírek

 • Befejeződött a járóbeteg_01_Hatvan_1920_1278.png

  Befejeződött a járóbeteg-szakellátás fejlesztése Hatvanban

  A Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet 296,90 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós finanszírozású támogatást nyert el a Kórház járóbeteg ellátásának fejlesztésére. A beruházás az intézmény szinte teljes járóbeteg szakrendelését érintette. A támogatás segítségével olyan korszerű eszközök beszerzése valósult meg az Intézményben, amelyek használatával javul a járóbeteg ellátás minősége, kevesebb beteget kell a fekvőbeteg ellátás keretei között kezelni.

  Tovább
 • Szívbarát életmód klub_kaposvár_522_236.png

  Szívbarát életmód klub nyílt a kaposvári kórházban

  A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház tovább folytatja egészségmegőrző és szemléletformáló programjainak sorát.

  Tovább
 • Tumorvizsgálat mesterséges intelligencia segítségével_951_615.jpg

  Tumorvizsgálat mesterséges intelligencia segítségével

  Több fajta tumor vizsgálatának eredményét mesterséges intelligencia segítségével is elemzik az Országos Onkológiai Intézet orvosai. Az így nyert információknak - a klinikai vizsgálatokkal összevetve - a túlélési esélyek és a kezelési lehetőségek meghatározásában is fontos szerepük van.

  Tovább
 • Helybe visszük a szűrővizsgálatot_01_GOKVI szűrőbusz borító_1920_1280.png

  Helybe visszük a szűrővizsgálatokat! – Nagybárkányban járt a szűrőbusz

  A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet által működtetetett egészségügyi szűrőállomás Nagybárkány lakói számára tartott szív- és érrendszeri rizikószűrést és kardiológiai szakvizsgálatot.

  Tovább
 • Tartalmas és sikeres napot_Mentőnapon_1440_1920.jpg

  Tartalmas és sikeres napot zárt az OKFŐ a városligeti Mentőnapon

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság állomáshelyén az Észak-budai Szent János Centrumkórház Egészségfejlesztési Irodája, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, valamint az OKFŐ Egészségügyi Képzési Főosztály munkatársai tartottak demonstrációs- és szimulációs eszközbemutatókat, továbbá szűrővizsgálatokat biztosítottak az érdeklődők számára.

  Tovább
 • Hamarosan befejeződik_Zala_1920_1280.png

  Hamarosan befejeződik a zalaegerszegi rendelőintézet belső felújítása

  A közel 284 millió Ft-os pályázati forrásból megvalósuló beruházás eredményeként eszközfejlesztés és részleges épületfelújítás történik A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. A projekt átfogó, stratégiai célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatás fejlesztése és a minden személy számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása.

  Tovább
 • Utazás a mikróbák világába_bonyhádi efi_01_1442_730.jpg

  Utazás a mikróbák világába – nyári tábor a bonyhádi városi könyvtárban

  Veszélyes kórokozók lepték el a Solymár Imre Városi Könyvtárat, szerencsére csak mikrószkópos kép és gyurma formájában. Hajasné Erős Kinga kórházhigiénikus és egészségfejlesztő a mikróbák világába kalauzolta a könyvtár nyári táborozóit.

  Tovább
 • Várunk mindenkit a Városligeti Mentőnapon.png

  Várunk mindenkit a városligeti Mentőnapon!

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság és együttműködő intézményei ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, lakossági tájékoztató programokkal és interaktív bemutatókkal  várják az érdeklődőket a szeptember 2-án megrendezésre kerülő Mentőnapon.

  Tovább
 • Tanévkezdés - Az iskolatáska szabályos hordására figyelmeztet az ortopéd szakorvos.png

  Tanévkezdés - Az iskolatáska szabályos hordására figyelmeztet az ortopéd szakorvos

  Az iskolatáska kiválasztásánál fontos szempontokról és a gyermekkori testtartási zavarok megelőzéséről készített interjút a SopronTV Dr. Nábrádi Sándorral, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet főorvosával.

  Tovább
 • Fontos vizsgálatok és hasznos tanácsok_825_466.png

  Fontos vizsgálatok és hasznos tanácsok, hogy egészségesek maradjunk

  Egészségnapot tartott Mőcsényen a Bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda. A szűrővizsgálatokról és személyre szabott tanácsadásról Daniné Turcsányi Éva, irodavezető mesélt a teol.hu-nak.

  Tovább