Hírek

 • Takács Péter: a hit, a hivatástudat és az emberség ma is elengedhetetlen a gyógyításhoz

  Takács Péter: a hit, a hivatástudat és az emberség ma is elengedhetetlen a gyógyításhoz

  Miniszteri dicséretben részesültek az Országos Kórházi Főigazgatóság munkatársai.

  Tovább
 • Hyperbarikus Oxigénterápiás Központtal bővült az esztergomi kórház szolgáltatásainak köre

  Hyperbarikus Oxigénterápiás Központtal bővült az esztergomi kórház szolgáltatásainak köre

  Átadták a hazai közegészségügyi ellátás első hiperbárikus-oxigénterápiás központját az Esztergomi Vaszary Kolos Kórházban.

  Tovább
 • Csendes hősnő

  Csendes hősnő

  Csernák Krisztina, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház szakpszichológus munkatársa volt a Gong Rádió "Mozaik" című műsorának vendége, aki nemrégiben "Csodanő" díjat nyert a zsűri szakmai döntése alapján.

  Tovább
 • Október 29., A stroke világnapja

  Október 29., A stroke világnapja

  A fejlett ipari társadalmakhoz hasonlóan hazánkban is az agyi érelzáródás okozta akut iszkémiás stroke (AIS) a halálozás harmadik és a tartós ápolást igénylő rokkantság első leggyakoribb oka, ezért nagyon fontos, hogy időben felismerjük a tüneteit és megfelelően reagáljunk azokra.

  Tovább
 • Példaértékű akut stroke-ellátás Kaposváron

  Példaértékű akut stroke-ellátás Kaposváron

  A vidéki kórházak közül Kaposváron végeztek elsőként katéteres agyi érrög-eltávolító műtéteket.  A Kaposi Mór Oktató Kórházban tíz éve folyó munka példa lehet további akut stroke ellátást végző központok kialakításában. A neurointervenciós centrumokban a minél nagyobb számú stroke-os betegek akut ellátása révén elérhető a páciensek maradéktalan gyógyulása. Ehhez természetesen szükséges a lakosság egészségtudatos hozzáállása. A kaposvári Neurovaszkuláris Intervenciós Egység vezetőjével, prof. dr. Vajda Zsolttal, a magyarországi stroke ellátás egyik emblematikus alakjával a KaposPont riportere beszélgetett.

  Tovább
 • Hévízi Szent András Reumakórház

  Újabb sikeres fejlesztést valósított meg a hévízi kórház a járóbeteg-szakellátásában

  A Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő 291,85 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével korszerűsítette járóbeteg-szakellátó szolgáltatásait. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert összegből korszerű orvostechnikai eszközöket szereztek be, és a kórház több épületében végeztek felújítást, melynek eredményeképpen az országos jelentőségű intézmény az eddiginél is színvonalasabb szolgáltatást nyújthat páciensei számára.

  Tovább
 • Orosháza László Elek kórház

  Befejeződött az orosházi szakrendelő csaknem 300 millió forintos fejlesztése

  Felújították és akadálymentesítették az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakrendelőjét 295 millió forint európai uniós támogatásból, új eszközöket is vásároltak. Az orosházi szakrendelő ellátási körzete mintegy 100 ezer lakosra terjed ki.

  Tovább
 • Fogvatartottak készítettek egészségügyi felszereléseket a kiskunhalasi kórháznak

  Fogvatartottak készítettek egészségügyi felszereléseket a halasi kórháznak

  Több mint százhatvanezer körgumis sapkát és ezer cipővédőt készítettek a kiskunhalasi börtönben fogvatartottak a halasi kórház részére a jóvátételi program keretében. 

  Tovább
 • Alkotó gyógyítók II. rész

  Alkotó gyógyítók II. rész

  Hivatásuk magas szintű gyakorlása mellett a művészetek felé is aktívan elkötelezettek a veszprémi kórház sokoldalú, kreatív, színes egyéniségei, akik alkotóként, előadóművészként is szívesen kipróbálják magukat.

  Tovább
 • az elmúlás méltóságáért

  Az elmúlás méltóságáért

  A hospice-ellátás világnapja alkalmából a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Hospice-Palliatív Osztályának vezetőjével beszélgettünk.

  Tovább