Hírek

 • Új, egyszerű beavatkozással_epilepsziát_1200_675.jpg

  Új, egyszerű beavatkozással kezelik itthon az epilepsziát

  Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben eddig már két gyermeken végezték el a műtétet, azóta mindketten tünetmentesek.

  Tovább
 • Tüdőbetegségek lefolyásának előrejelzésére_818_370.png

  Tüdőbetegségek lefolyásának előrejelzésére fejlesztenek ki eljárást magyar kutatók

  A krónikus légúti gyulladással járó tüdőbetegségek eltérő kórlefolyása előrejelzéseinek kutatására nyert el 1,2 milliárd forint állami támogatást az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI) és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK).

  Tovább
 • A szűrések jelentőségére hívták fel a figyelmet_BAZ_megyeikrh_1280_960.jpg

  A szűrések jelentőségére hívták fel a figyelmet a miskolci Betegakadémián

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatával együttműködésben ismét megszervezte az úgynevezett Betegakadémiát. A rendezvény márciusi témája a szűrések jelentősége volt.

  Tovább
 • A jövőben is szorosan együttműködik_Kaposvár_825_474.jpg

  A jövőben is szorosan együttműködik a kórház és az agrártudományi egyetem

  Megújította az évtizedek óta fennálló stratégiai együttműködési keretmegállapodását a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Kaposi Mór Oktató Kórház. A megállapodást Prof. dr. Gyuricza Csaba, az egyetem rektora, valamint dr. Inczeffy István, a kórház új főigazgatója írta alá.

  Tovább
 • Emberközpontú ellátórendszer kialakításán dolgozik_JeneiZ_1920_1440

  Emberközpontú ellátórendszer kialakításán dolgozik az OKFŐ

  Számos változás zajlik az ágazatban, amelyek az egészségügyi szolgáltatások minőségének javítását célozzák, ebben vállal kohéziós szerepet az Országos Kórházi Főigazgatóság – derült ki a Magyar Kórházszövetség XXXV. kongresszusának nyitónapján, Tapolcán.

  Tovább
 • Vesekőkezelés_modern kőzúzó_1920_1280.png

  Vesekőkezelés - modern kőzúzó berendezés a Semmelweis Tagkórházban

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház az urológiai betegellátás területén jelentős fejlesztést hajtott végre. A vesekőkezelés elvégzéséhez modern kőzúzó berendezéssel gazdagodott az intézmény: a kor követelményeinek és fejlettségi szintjének megfelelő eszközt, illetve kapcsolódó kiegészítő gép-műszereket vásárolt.

  Tovább
 • 175 perc az egészségért_02_szűrés_1272_851.jpg

  175 perc az egészségért

  „175 perc az egészségért” címmel ingyenes szűrővizsgálatokat tartott a 175 éves Zala Megyei Szent Rafael Kórház. Az eseményt a kórház a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Irodával és a városi önkormányzattal közösen szervezte, amelyen a szűrések mellett tanácsadások, relaxáció és gyógytorna várta az érdeklődőket.

  Tovább
 • Tudományos előadássorozat_Fejér Vármegyei Szent György krh_1920_1452.jpg

  Tudományos előadássorozat a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban

  Az emlődaganat sebészetben megnyílt új utakról dr. Fekete Attila plasztikai sebész és dr. Farsang Zoltán emlősebész tartott előadást.

  Tovább
 • Egyedülálló tudományos együttműködés_baja_900_506.png

  Egyedülálló tudományos együttműködés

  Ünnepélyes keretetek között, egyedülálló tudományos kutatás-fejlesztési együttműködésről írt alá megállapodást Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Bajai Szent Rókus Kórház.

  Tovább
 • Világszínvonalú fejlesztés_Onkoradiológia_01_764_482.png

  Világszínvonalú fejlesztés az Onkoradiológiai Klinikán

  A Debreceni Egyetemen több mint kétmilliárd forintos kormányzati támogatásból fejlesztették az onkoradiológiai ellátást. Pénteken ünnepélyesen átadták az Onkoradiológiai Klinika három új berendezését és a világ egyik legfejlettebb besugárzástervező-rendszerét. Az eseményen Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár példaértékűnek nevezte a beruházást, amely a vezető hazai intézetek közé emeli a klinikát, mely így már közel a teljes kezelési spektrum hiánytalan és magas színvonalú lefedésére képes.

  Tovább