Hírek

 • Nagy tettek az apró szívekért Prodán Zsolt

  Nagy tettek az apró szívekért

  Prodán Zsolt, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet szívsebész-főorvosa harminc éve ad reményt a veleszületett szívhibával küzdő gyerekeknek és családjuknak. Évente több százan köszönhetik neki egy új élet lehetőségét. Fáradhatatlannak tűnik, az ellenkezőjét legalábbis sosem érzékeltetné. Így operál egy teljes éjszakán keresztül, kutatja a szakma új távlatait, és teszi gyermekbaráttá a steril kórházi tereket. A kronika.hu interjúja.

  Tovább
 • Lift galéria a kórházban

  Lift Galéria a kórházban

  „Légy a két látó szeme, az én távolba látó lelkemnek” címmel nyílt meg dr. Spottle Andrea kiállítása a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Lift Galériájában. 

  Tovább
 • Kórházi adomány az állatmentőknek kutya

  Kórházi adomány az állatmentőknek

  Tisztító-, fertőtlenítő- és kötszerekből álló adománycsomagot juttatott el a Bajai Szent Rókus Kórház a szintén a városban működő Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesülethez.

  Tovább
 • megújított életek kép

  Megújított életek

  Hazánkban is megtartott világnapja apropóján érdemes szót ejteni a szervdonáció és transzplantáció fontos, gyakran nem köztudott vagy félreértett tudnivalóiról, szabályozásának körülményeiről.

  Tovább
 • Országszerte megújult a kórházak ápolási eszközparkja ápoló

  Országszerte megújult a kórházak ápolási eszközparkja

  Sikeresen teljesítette célját az október végén záruló eszközbeszerzési program, amely a Széchenyi program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

  Tovább
 • Új műtéti eljárás a Szent János Kórházban

  Új műtéti eljárás a Szent János Kórházban

  Az Észak-budai Szent János Centrumkórház sebészei egy oktató-műtét keretében mutatták be újításukat az ország legjobb sebészeinek.

  Tovább
 • Sikerrel zárult a JA ImpleMENTAL közös fellépés másodi konzorciumi találkozója Murciában csoportkép

  Sikerrel zárult a JA ImpleMENTAL közös fellépés második konzorciumi találkozója Murciában

  A lelki egészség területén elérhető jó gyakorlatok megvalósításáról szóló JA ImpleMENTAL közös fellépés  az Európai Unió által társfinanszírozott nagyszabású program, amely az uniós országok közötti együttműködést helyezi előtérbe a polgárok mentális egészségének javítása érdekében, különösen a COVID-19 világjárvány után. 

  Tovább
 • Az egészségügyi munkát népszerűsíti a győri kórház

  Az egészségügyi munkát népszerűsíti a győri kórház

  Fontos az utánpótlás, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a jövőben is kiváló ápolók és orvosok segíthessenek a betegeknek. Ezt a célt tartja szem előtt a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, amely igyekszik a fiatalok számára vonzóvá tenni az intézményben betölthető munkaköröket. Az ápolási igazgatóság ennek apropóján pályaorientációs napot tartott, és vendégül látta a győri és a város környéki iskolák igazgatóit, akiknek megmutatták a kórházban 2015 óta működő skill laboratóriumot is.

  Tovább
 • Híd az elméleti és a gyakorlati képzés között

  Híd az elméleti és a gyakorlati képzés között

  A gyakorlati készségfejlesztésen alapuló szimulációs oktatásról és annak módszertani kihívásairól tanácskoztak csütörtökön a hazai egészségügyi képzéseket folytató intézmények és a klinikai gyakorlóhelyek szakemberei a II. Nyíregyházi Egészségügyi Szimulációs Konferencián. A szakmai eseményt a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház Jósa András Tagkórháza közösen szervezte meg. 

  Tovább
 • Őszi egészségmegőrző programok a Szent János Kórházban

  Őszi egészségmegőrző programok a Szent János Kórházban

  Testsúlycsökkentő klubot, online mozgásprogramokat, feszültségoldó művészeti foglalkozást és önismereti csoportot is kínál ősszel Észak-budai Szent János Centrumkórház Egészségfejlesztési Irodája. A csatlakozás ingyenes és folyamatos a regisztrációs űrlap kitöltésével.

  Tovább