Hírek

 • OKFŐ logo.png

  Hiánypótló fejlesztések a diagnosztikában

  November végén zárul Az EFOP-2.2.0-16-2016-00007 azonosítószámú „Diagnosztikai és orvosi laboratóriumi hálózat infrastrukturális feltételeinek javítása” című, projekt, mely az Országos Kórházi Főigazgatóság irányítása alá tartozó megyei intézmények központi diagnosztikai fejlesztését valósította meg. A korszerűsítés a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap 16,746 milliárd forint összértékű vissza nem térítendő támogatásával.

  Tovább
 • OKFŐ logo.png

  Országszerte több helyen megújultak a pszichiátriai fekvőbeteg osztályok

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság fejlesztéseinek kiemelt területe a hazai pszichiátriai ellátórendszer megújítása. A projekt keretében 3,869 milliárd forintos fejlesztést kapott 13 megyei kórház az akut pszichiátriai ellátás komfortfokozatának javítása és a betegellátás biztonsági fokának növelése érdekében.

  Tovább
 • Kiemelkedő eredménnyel zárult a IV. JÓTETT Bank elnevezésű banki véradókampány

  Kiemelkedő eredménnyel zárult a IV. JÓTETT Bank elnevezésű banki véradókampány

  Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Bankszövetség évek óta tartó pozitív együttműködésének köszönhetően, idén újra megrendezésre került a JÓTETT Bank véradássorozat. A Bankszövetség által életre hívott programban ez alkalommal összesen 1143 bankár és banki dolgozó szánta rá magát az önzetlen segítségnyújtásra, akik közel 3500 vérkészítményre szoruló beteg gyógyulásához járultak hozzá.

  Tovább
 • „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat!” – A GOKVI szűrőbusz programja továbbra is robog az országban

  „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat!” – A GOKVI szűrőbusz programja továbbra is robog az országban

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság célja a szűrések regionális szemléleten alapuló, lakosságközeli kiterjesztése és megerősítése. Az OKFŐ szervezésében, a "Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" országos program részeként a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet által működtetett egészségügyi szűrőállomás szív- és érrendszeri rizikószűrést és kardiológiai szakvizsgálatok lehetőségét biztosítja olyan településeken, amelyek viszonylag távolabb esnek az ilyen jellegű szűrésekre alkalmas egészségügyi intézményektől,  és emiatt nehezebben jut el a lakosság a prevenciós vizsgálatokra. 

  Tovább
 • Stroke-ellátás AI segítségével?

  Stroke-ellátás AI segítségével?

  Hazánkban 2016 óta elérhető az akut stroke tünetekkel érkező betegekről készített CT-vizsgálatok mesterségesintelligencia-alapú, szoftveres kiértékelő programja, 2022 óta pedig az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet jelentős szerepvállalásával országos teleradiológiai hálózat került kiépítésre. Utóbbi a betegek képanyagának tovább küldését, kiértékelését segíti elő a leggyorsabb kezelési mód megválasztása érdekében.

  Tovább
 • Bővült az egészségügyre fordított forrás gép

  Megújult a gasztroenterológiai ellátás Baján

  Teljeskörűen felújították a Bajai Szent Rókus Kórház gasztroenterológiai részlegét, fejlesztették a képalkotó diagnosztikai ellátást.

  Tovább
 • Solace program a tüdőrák korai felismeréséért

  Solace program a tüdőrák korai felismeréséért

  Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet vezetésével hazánk is részese annak az úttörő európai uniós projektnek, amelynek célja a tagállamok tüdőrákszűrő programjainak előre mozdítása.

  Tovább
 • Bács Kiskun logó

  Díjat kapott a kecskeméti kórház pszichiátriai osztálya

  Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pályázatán egészségügyi intézmények kategóriában „Intézményi Különdíjban” részesült a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya, a Nappali Kórház egyik pszichiátriai betegséggel élő tagja pedig festmény/grafika kategóriában 1. helyezést ért el.

  Tovább
 • Alkotó gyógyítók – I. rész

  Alkotó gyógyítók – I. rész

  Hivatásuk magas szintű gyakorlása mellett a művészetek felé is aktívan elkötelezettek a veszprémi kórház sokoldalú, kreatív, színes egyéniségei, akik alkotóként, előadóművészként is szívesen kipróbálják magukat.

  Tovább
 • A minőségi oktatás a szakmai jövő alapja

  A minőségi oktatás a szakmai jövő alapja

  Oktatói munkásságáért kapott fontos elismerést a Bajcsy Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya.

  Tovább