Hírek

 • Felnőtteknek tartottak nyíltnapot a székesfehérvári kórházban

  Felnőtteknek tartottak nyíltnapot a székesfehérvári kórházban

  Felnőttek számára szerveztek nyíltnapot a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A rendezvény célja, hogy a pályamódosítást fontoló felnőttek betekintést nyerjenek a kórházi szakmákba.

  Tovább
 • Indul a salgótarjáni kórház komplex fejlesztésének utolsó üteme

  Indul a salgótarjáni kórház komplex fejlesztésének utolsó üteme

  Péntek délelőtt, ünnepélyes keretek között írták alá a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház komplex fejlesztése utolsó ütemének vállalkozói szerződését, így rövidesen megkezdődnek a munkálatok az intézmény “E” épületében.

  Tovább
 • Csúcsminőségű MR-t helyeztek üzembe az Országos Onkológiai Intézetben

  Csúcsminőségű MR-t helyeztek üzembe az Országos Onkológiai Intézetben

  A legmodernebb, mesterséges intelligenciát is alkalmazó MR-készülékre cserélte korábbi berendezését az Országos Onkológiai Intézet. Az új, világszínvonalú diagnosztikai eszköz az eddigihez képest sokkal jobb minőségben készíti felvételeit, gyorsabb működése pedig lehetővé teszi, hogy a továbbiakban még több beteg vizsgálatát végezzék el a radiológusok.

  Tovább
 • Dohányzásmentes világnap

  Dohányzásmentes Világnap

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére 1988 óta minden évben május 31-e a Dohányzásmentes Világnap, mely elsősorban a dohányzás veszélyeire, szövődményeire hívja fel a figyelmet. A dohányzás bizonyítottan fő oki tényezőnek tekinthető a tüdőrák, a COPD, a perifériás érbetegségek, valamint számos daganat kialakulása szempontjából, mindemellett pedig oki szerepet játszik az agyvérzésben, a szívinfarktusban és számos szerv daganatában is. Évente hatmillió ember hal meg a világon a dohányzás következtében, közülük körülbelül egymillióan a passzív dohányzás áldozatai.

  Tovább
 • Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak

  Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak

  A harmincharmadik Csolnoky-emlékülést tartották meg szerdán a vármegyei kórházban, mely lehetőséget teremt többek között arra is, hogy az egészségügyben betöltött példaértékű munkájukért és emberközpontú hozzáállásukért az arra érdemesek megkapják a Csolnoky-emlékérmet.

  Tovább
 • Szűrőbuszaink útvonala a jövő héten

  Szűrőbuszaink útvonala a jövő héten

  Rendszeres szűrésekkel a betegségek időben felismerhetők, ezért kiemelten fontos, hogy minél többen éljenek a mobil egységek nyújtotta lehetőségekkel.

  Tovább
 • Mozgásanalízis és robotikai fejlesztések a kaposvári kórházban

  Mozgásanalízis és robotikai fejlesztések a kaposvári kórházban

  Nem csak hazai, hanem nemzetközi színvonalon is az egyik legmodernebb eszközparkkal rendelkező rehabilitációs központ jött létre Kaposváron. Az új fejlesztésekkel egyedülálló terápiás lehetőséget nyújt az intézmény a betegek számára. 

  Tovább
 • A sürgősségi orvostan napja Hatvanban

  A sürgősségi orvostan napja Hatvanban

  Kötetlen, játékos, interaktív napon tanultak a diákok  elméleti és gyakorlati ismereteket többek között a sürgősségi ellátásról, elsősegélynyújtásról, újraélesztésről a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben. 

  Tovább
 • Megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet és az MSD

  Megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet és az MSD

  A stratégiai együttműködés segíti a betegek korai hozzáférését a legújabb daganatellenes gyógyszeres kezelésekhez.

  Tovább
 • A bajai kórház együttműködik a gondosóra programmal

  A bajai kórház együttműködik a Gondosóra programmal

  Az országban elsőként a bajai kórház csatlakozott a kiemelt jelentőségű kezdeményezéshez.

  Tovább