A beruházásra a Modern városok program keretében kapott forrásokat Székesfehérvár, közel 17 milliárd forintnyi kormányzati támogatást, amely lehetővé teszi a fejlesztések megvalósítását.

Az egészségügyi intézmény közleményében részletezi, hogy az új tömbben befejeződtek a meleg- és hidegburkolások, valamint a kórtermek festési munkálatai, a lifteket is beépítették. Továbbá a tervek szerint júliusban elkezdődnek az új épülettömbben az üzempróbák is. A délnyugati szakasz kivételével a külső homlokzatok is elnyerték végleges formájukat.

Az összekötő folyosó rekonstrukciója keretében korszerű nyílászárókat építenek be úgy, hogy megtartják a jelenlegi acélszerkezetű tartóvázat és a festés mellett új hidegburkolat épül, kiépítésre kerül a hűtési és fűtési rendszer a teljes folyosón. A munkálatokat félpályás lezárás mellett végzi a kivitelező a zavartalan betegszállítás és kórházi logisztika biztosításával.

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása


A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház  kommunikációjában kitér arra is, hogy az új tömbben három osztály, nevezetesen a pulmonológiai, az onkológiai és az infektológiai osztály, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák kapnak majd helyet, amelynek eredményeként 112 ágyon zajlik majd az osztályokon az ellátás. A közel 6000 négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben egy-két ágyas, akadálymentesített kórtermeket alakítanak ki, amelyek önálló vizesblokkal is rendelkeznek majd. Az épület kórházon belüli elhelyezkedése és a függőfolyosó lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a többi betegellátó egységgel.

A következő mérföldkövet az új tömb befejezéséhez elengedhetetlen útépítési, tereprendezési munkálatok jelentik, ennek előkészületei megkezdődtek, megújulnak az útburkolatok és járdák. Új belső parkolót és egy hozzá tartozó parkot alakítanak ki, ahová nap és árnyéktűrő évelő virágokat, dísznövényeket, cserjéket és fákat ültetnek majd, továbbá folytatódik az összekötő folyosó felújítása. Az új tömb tervezetten 2024. harmadik negyedévére, az összekötő folyosó pedig 2024. negyedik negyedévére készül el.

 

Forrás: feol.hu