A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja és az Országos Kórházi Főigazgatóság együttműködésében megvalósuló kezdeményezésnek köszönhetően négyféle szűrést és féltucatnyi vizsgálatot vehetnek igénybe az érdeklődők, továbbá életmódtanácsadás és interaktív prevenciós aktivitások is segítik őket egészségtudatosságuk fejlesztésében.

A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház és a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet által üzemeltetett szűrőbuszokon bőrgyógyászati és szájüregi szűrést is kérhetnek az egészségmegőrzésben elhivatott látogatók, ugyanakkor PSA-, vércukor-, triglicerid- és koleszterinszint-, illetve vérnyomás- és pulzusmérést is biztosítanak számukra a mobil szűrőegységek.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az irányító vármegyei kórházakkal együttműködésben az év végéig közel 150 településen teszi elérhetővé a szűrőbuszok által nyújtott prevenciós vizsgálatokat, ezáltal a magyar emberek tízezreit segíti a betegségek korai felismerésében és a megelőzésben.

A betegségmegelőzésben a lakosság és a nyaralók egészségtudatosságát Balatonalmádi városvezetése is kiemelten támogatja. A szűrési napot Fabó Péter polgármester, Bábiné Szottfried Gabriella, az Országos Kórházi Főigazgatóság népegészségügyért és prevencióért felelős főigazgató-helyettese, valamint Dr. Szócska Miklós dékán, a Semmelweis Egyetem – Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója nyitotta meg.