A tábor ismerkedős játékokkal indult, majd az egész heti kézműveskedés, valamint a logikai képesség fejlesztésén alapuló csapatjátékok, társasjátékok kiváló szórakozást nyújtottak a gyermekek számára. Nagy sikere volt a Wosinsky Mór Megyei Múzeumlátogatásnak, ahol a múzeumpedagógus bűvész bemutatót tartott, majd néhány bűvész trükköt meg is tanított a gyermekeknek.

A remek időjárás lehetővé tette a tervezett szabadtéri mozgásprogramok megtartását is, így a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház parkjának rejtélyeivel, növény- és állatvilágával, madaraival ismerkedhettek meg a gyermekek. A különböző madarakról szóló történetek meghallgatás után a táborozók egy tuját ültettek el közösen a kórház parkjában.

A tábori hét közepén a rendőrség egyik munkatársa érdekes előadást tartott az internet veszélyeiről. A kórház élelmezési osztályának munkatársai segítségével a gyerekek közösen készítették el a környék legfinomabb gyümölcssalátáját.

A tábor utolsó napján a Papírkutyák Paks Kutyasuli tartott kutyás bemutatót a gyermekek számára, majd a tábor zárásaként a közös fagyizás sem maradhatott el.

Forrás, fotó: Tolna Vármegyei Balassa János Kórház