A jubileumot ünneplő kórház évfordulójához jól illeszkedik ennek a nagyszabású országos eseménynek a megszervezése. A konferencián szakmai előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel várják a több mint 300 résztvevőt Hévízen, ahol a szakmai programok mellett szabadidős tevékenységekre és a kikapcsolódásra is időt szánnak majd.

– Az egészségügyi világszervezet regionális irodája, idén márciusban egy magasszintű rendezvényt tartott, amelynek fő vezérfonala az egészségügyi szakdolgozók toborzása, megtartása, az egészségügyi szakdolgozók munkakörülményeinek javítása, valamint az egészségi állapotuk, mentális és fizikális egészségi állapotuk elősegítése, a jóllét elősegítése, illetve a digitális készségek fejlesztése volt. Mi is ezek köré a gondolatok köré próbáltuk felfűzni a rendezvénynek a fő témáit – tájékoztatott Dancs Jenő, A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház ápolási igazgatója.

Tapasztalatcsere és kapcsolatápolás szempontjából is kiemelt ez a program. A kórházi szakdolgozók egytől-egyig úgy vélik: fontos, hogy naprakészek és tájékozottak legyenek a szakmájukban.

– Számos alkalommal részt vettem már hasonló rendezvényen, és mindig úgy jöttem haza, hogy rengeteg hasznosítható tapasztalatot gyűjtöttem, és sok kölcsönösen előnyös kapcsolatot építettem ki – osztotta meg korábbi élményeit Bajzik Tímea, aneszteziológus szakasszisztens.

 

Forrás: egerszegihirek.hu, fotók: Zalaegerszegi Televízió