A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet a járóbeteg szakellátásainak fejlesztésére pályázott, és nyert támogatást a Széchenyi 2020 program keretében, a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztését szolgáló felhíváson.

Dr. Stankovics Éva főigazgató ismertette, hogy a projekt keretében további 25 számítógépet és monitort szereztek be a járóbeteg szakellátásokra. A projektben így már összesen 85 számítógép és 25 monitor beszerzése valósulhatott meg összesen 33 millió 437 ezer 447 forint értékben.

A beruházás eredményeként gyorsabb lesz a járóbeteg szakrendelők adminisztrációs folyamata, mely a várakozási idő csökkenését eredményezi, illetve javul az adatbiztonság. A projekt eredményeként az érintett, a járóbetegből a fekvőbeteg szakellátásokba továbbküldött betegek aránya legalább 10 százalékkal csökken. A beszerzett korszerű eszközöknek köszönhetően az érintett szakrendeléseken magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek a betegek.

A fejlesztés hatására Hatvan városában és a járóbeteg szakrendelő ellátási körzetébe tartozó településeken élő mintegy 315.000 ember részesül jobb egészségügyi szolgáltatásokban.

A projektről bővebb információ itt  található.

Forrás, fotó: heol.hu