Hírek

 • Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült dr. Németh Margit_416_342.jpg

  Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült dr. Németh Margit

  Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter, kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül, nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Németh Margit főorvos asszonynak, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársának. Az elismerést október 26-án adták át Budapesten.

  Tovább
 • Cholnoky-emlékdíjat vehetett át Tenk Tamás gyermekgyógyász_880_510.png

  Cholnoky-emlékdíjat vehetett át Tenk Tamás gyermekgyógyász

  Az orvostudomány területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Cholnoky-emlékdíjat vehetett át Tenk Tamás gyermekgyógyász főorvos a városházán.

  Tovább
 • Európa legjobbja lett Pál Blanka_01_2048_1152.png

  Magyar ápoló lett Európa legjobbja

  Pál Blanka ápolóversenyző képviselte hazánkat a WorldSkills Competition 2022 Special Edition világversenyen, ahol a résztvevő európai országok közül az első, összesített listán az ötödik helyezést érte el, így kiválósági érmet szerzett.

  Tovább
 • Miniszteri elismerést kaptak a gyöngyösi kórház dolgozói_831_512.png

  Miniszteri elismerést kaptak a gyöngyösi kórház dolgozói

  A gyöngyösi kórház vezetésének felterjesztésére október 26-án, Pintér Sándor belügyminiszter Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesítette a Bugát Pál Kórház három munkatársát.

  Tovább
 • 100 éves a hazai dietetikusképzés_01_1036_947.jpg

  100 éves a hazai dietetikusképzés

  Ludwig Feuerbach (1804-1872) “Mi emberek azok vagyunk, amit megeszünk.”
  A táplálkozástudomány sokszínűsége címmel rendeztek konferenciát október 26-án, szerdán, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben, Budapesten.

  Tovább
 • Jó gyakorlatok a mentális egészség megőrzéséhez_1251_699.png

  Jó gyakorlatok a mentális egészség megőrzéséhez

  A JA ImpleMENTAL az Európai Unió által társfinanszírozott nagyszabású program, amely a mentális egészséggel kapcsolatos szakpolitikák kísérleti és általános érvényesítésére irányul. Célja, hogy támogassa a kezdeményezésben részt vevő tagállamokat a mentális egészség javításában és előmozdításában egy innovatív és fenntartható (mentális) egészségügyi rendszerváltáson keresztül

  Tovább
 • Patakiné Márkus Ágnes_1280_720.jpg

  Patakiné Márkus Ágnes: A betegekért és a jövő ápolóiért dolgozom

  Országos szakmai díjat kapott az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben dolgozó aneszteziológiai szakasszisztens, Patakiné Márkus Ágnes, aki évtizedek óta töretlen hivatástudattal és kitartással áll a betegágy mellett és a műtőben, valamint oktatja kollégáit és a laikusokat az életmentésre.

  Tovább
 • Alkotómunka közben önmaguk lehetnek_2048_1542.jpg

  Alkotómunka közben önmaguk lehetnek

  A Jósa András Oktatókórház adott otthont a Pszichotikus Betegségekben Szenvedők Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Érdekvédelmi Egyesület ünnepségének.

  Tovább
 • Jövőbeni irányok és együttműködési lehetőségek_01_1280_854.jpg

  Jövőbeni irányok és együttműködési lehetőségek az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése érdekében

  Bábiné Szottfried Gabriella népegészségügyért és prevencióért felelős főigazgató-helyettes egy egészségügyi szakmai programsorozatot indított útjára.

  Tovább
 • A mi felelősségünk, hogy érthetően fogalmazzunk a betegeknek - Kulja András_1200_650.jpg

  „A mi felelősségünk, hogy érthetően fogalmazzunk a betegeknek”

  Ha nem vagyunk jelen mi, szakemberek a közösségi médiában, akkor lényegében nincs gátja az álhírek terjedésének – mondta Kulja András sebész, akivel a Brain Bar fesztiválon beszélgettünk az egészségtudatosságról és annak erősítéséről.

  Tovább