Az OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatósága szakmai támogatóként 2014 óta minden évben részt vesz a EuroSkills és Wordskills versenyek ápolás és gondozás kategóriájában induló versenyzőinek felkészítésében. A EuroSkills 2023 Gdansk nemzetközi versenyen Pál Blanka vesz majd részt, aki tavaly ősszel a franciaországi Bodeaux városában megrendezett világversenyen az európai országok közül az első, összesített listán az ötödik helyezést érte el Health and Social Care versenyszámban. A WorldSkills 2024 Lyon versenyen pedig Frank Martin indul majd, aki a 2023. február 28-án megrendezett döntőn került kiválasztásra. 

Jenei Zoltán, országos kórház-főigazgató az esemény nyitó ceremóniája után megnyitotta az OKFŐ standját, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatott.

A mintegy 200 négyzetméteres kiállító térben és a központi színpadon Blanka és Martin tartanak majd érdekfeszítő bemutatókat, emellett az OKFŐ munkatársaival együttműködve népszerűsítik az egészségügyi hivatást. A kiállításra ellátogató érdeklődők interaktív demonstrációs és ápolási eszközökön keresztül, érdekes feladatok megoldásával ismerkedhetnek az egészségügyi szakdolgozói munkával.

A fesztiválon április 25-ig minden nap változatos programokkal várja az OKFŐ standja a látogatókat a Hungexpo G pavilonjában!
A kiállításról egy kis ízelítő videó:

 

Az eseményen készült videók az alábbi linkeken tekinthetők meg:

Forrás, fotó: Szakma Sztár hivatalos weboldala, OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság, dr. Kulja András