Hírek

  • Világszínvonalú fejlesztés_Onkoradiológia_01_764_482.png

    Világszínvonalú fejlesztés az Onkoradiológiai Klinikán

    A Debreceni Egyetemen több mint kétmilliárd forintos kormányzati támogatásból fejlesztették az onkoradiológiai ellátást. Pénteken ünnepélyesen átadták az Onkoradiológiai Klinika három új berendezését és a világ egyik legfejlettebb besugárzástervező-rendszerét. Az eseményen Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár példaértékűnek nevezte a beruházást, amely a vezető hazai intézetek közé emeli a klinikát, mely így már közel a teljes kezelési spektrum hiánytalan és magas színvonalú lefedésére képes.

    Tovább
  • A hemofíliásoknak már nem kell_Markhot Ferenc_logo_1920_1536.png

    A hemofíliásoknak már nem kell más városba utazniuk, Egerben ellátják őket

    A hemofília világnapját április 17-én tartják, ebből az alkalomból beszélgettünk dr. Ilonczai Péterrel, aki PhD belgyógyász, hematológus, intenzívterápiás szakorvos, a Belgyógyászati-Infektológiai Centrum vezető főorvosa a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben. A vérzékenységet a leghíresebb hemofíliások, az orosz cári család tagjai tették ismertté.

    Tovább
  • Egészségközpont nyílt Kaposváron_01_1920_1282.jpg

    Egészségközpont nyílt Kaposváron

    A Polgárok Házában április 14-én megnyílt egészségközpontban szív- és érrendszeri szűrésre, testösszetétel mérésre, mozgásszervi állapotfelmérésre, légzőszervi betegségek szűrésére, és egyebek mellett bizonyos onkológiai szűrővizsgálatok elvégzésére is lehetőség van. A Kaposi Mór Oktató Kórház szakemberei a hét minden napján, előzetes bejelentkezés nélkül is fogadják azokat, akik az ingyenes szűrővizsgálatra érkeznek. Az intézmény ünnepélyes megnyitója után többen is sorba álltak és megvizsgáltatták magukat.

    Tovább
  • Egészségtörténeti beruházás_miskolci_01_1280_818.jpg

    Egészségtörténeti beruházás a tervezett miskolci Kardiovaszkuláris Centrum

    A tervezett szív- és érrendszeri központ már rendelkezik hatályos építési engedéllyel, és a kivitelezési terv is rendelkezésre áll. Jelenleg az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közösen készítik elő az építőipari kivitelezésre vonatkozó közbeszerzéshez a dokumentációkat, ezzel párhuzamosan készülnek a műszerekre vonatkozó közbeszerzési eljárásra is. A remények szerint jövőre elkezdődik az építkezés, 2026-ra várható az átadás.

    Tovább
  • Az Országos Kórházi Főigazgatóság folytatja a Helybe visszük_OKFO_logo _1920_1280.png
  • Húsz éves a csontvelő-transzplant_Debrecen_01__800_486.png

    Húsz éves a csontvelő-transzplantáció a Debreceni Egyetemen

    A Debreceni Egyetem Hematológiai Részlegén 2003 óta végeznek vérképző őssejtbeültetést, elsősorban nyirokcsomó daganatok, plazmasejtes betegségek, illetve akut leukémia esetén. Eddig mintegy 1200 betegnél végezték el a beavatkozást. A csontvelő-transzplantációs tevékenység elmúlt két évtizedének eredményeiről és a jövőbeli tervekről tudományos ülésen számoltak be a szakemberek a Debreceni Egyetem Aulájában, április 13-án.

    Tovább
  • A Hemofília világnapja_1920_1280.png

    A hemofília világnapja – április 17.

    A jeles nap Frank Schnabel, a Hemofília Világszövetség (The World Federation of Hemophilia, WFH) alapítójának születésnapja tiszteletére minden évben ezen a napon kerül megrendezésre, 1989 óta. Ő súlyos „A” típusú hemofíliás betegként 1963-ban alapította meg a Hemofília Világszövetséget (World Federation of Haemophilia), akkor 12 ország részvételével. Mára 147 tagországa van a szervezetnek.

    Tovább
  • Miniszteri elismerő oklevél a kanizsai kórház dolgozójának_906_511.png

    Miniszteri elismerő oklevél a kanizsai kórház dolgozójának

    A Kanizsai Dorottya Kórház gyermekosztályán intenzív terápiás szakasszisztensi munkakört ellátó Horváth Olga vehette át az elismerést.

    Tovább
  • A beteg az első címmel országos kórházi vezetői értekezlet_Ludovika_Campus_1618_1080.jpg

    „A beteg az első" címmel országos kórházi vezetői értekezletet tartott a belügyminiszter

    Az április 13-i értekezleten a kórházi vezetők mellett részt vettek az egészségügyi irányításban felelős kormányzati szervezetek vezetői, valamint az egészségügyi szakmai és érdekképviseleti szervek - többek között a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Rezidens Szövetség, a Magyar Védőnők Egyesülete - vezetői. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen megtartott értekezleten 284 fő vett részt - közöttük az irányító vármegyei és városi kórházak főigazgatói.

    Tovább
  • Dr. Pintér István Siófoki Kórház_1920_1280.jpg

    Dr. Pintér István vezeti tovább a Siófoki Kórházat

    2023. április 11. napjától a Siófoki Kórház-Rendelőintézet főigazgatói feladatait Dr. Pintér István Ph.D belgyógyász és nefrológus főorvos látja el.

    Tovább