Hírek

  • Áttörés jöhet az 1-es típusú cukorbetegség_01_1920_1280.jpg

    Áttörés jöhet az 1-es típusú cukorbetegség gyógyításában

    Az Észak-budai Szent János Centrumkórházban a napi gyógyító munka mellett a legújabb klinikai kutatásokban való részvételre is hangsúlyt fektetnek, amelyhez az intézmény magasan képzett orvosi kollektívája kiváló alapot jelent. Jelenleg is több tucat klinikai vizsgálat zajlik az osztályokon, melyek közül a II. Belgyógyászat-Diabetológiai Osztályon egy nemzetközi kutatás részeként tesztelt készítmény áttörést hozhat az 1-es típusú cukorbetegség megelőzésében, illetve gyógyításában.

    Tovább
  • Új ellátási keretek_Pszichiátriai Centrum_01_1920_1222.jpg

    Új ellátási keretek között várja a pácienseket a Pszichiátriai Centrum a Semmelweis Tagkórházban

    Új pszichiátriai épülettel bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórháza, és megújult a felnőtteket ellátó részleg is. A beruházásnak és fejlesztésnek köszönhetően már új ellátási keretek között várja a pácienseket a Pszichiátriai Centrum – Prevenciós Diagnosztikai és Terápiás Központ Autizmus Specifikus Ellátó Hely. Az épületkomplexumot június 2-án, pénteken nyitották meg hivatalosan, hétfőtől már betegeket is fogadnak az intézményben.

    Tovább
  • Szívügye a szakma népszerűsítése a kitüntetett_salgótarján_765_432.png

    Szívügye a szakma népszerűsítése a kitüntetett salgótarjáni főnővérnek

    A pályaválasztás idején nem volt egyértelmű Szőllős-Banga Ildikó számára, hogy az egészségügyben szeretne dolgozni. Szülei javaslatára végezte el a Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakközépiskolát. Az, hogy mégis ez volt a legjobb választás, már az első kórházi gyakorlatok során kiderült. Rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy első alkalommal neki ítélték oda az év fiatal szakdolgozója elismerést a közelmúltban.

    Tovább
  • Átalakulóban a tüdőgyógyászat_OKPI_logo_1920_1080.png

    Átalakulóban a tüdőgyógyászat Magyarországon

    Stratégiai megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, együttműködésük fókuszában a tüdőgyógyászat digitális átalakulásának előmozdítása, valamint népegészségügyi közös programok megvalósítása áll.

    Tovább
  • Könyvbemutató_01_Egészségtudományi Szakkönyvtár_1920_1442.png

    Könyvbemutató az OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság - Országos Egészségtudományi Szakkönyvtárában

    Az egészségügy – benne a gyógyszerészeti szakterület – állandó változásának, folyamatos megújulásának okán 2022-ben megjelent az a 11 kötetből álló tananyag, melyet az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatósága adott ki.

    Tovább
  • Szakmai fórum_HAOSZ_Konferencia_01_1920_1280.jpg

    Szakmai fórum az egészségügyi alapellátás jövőjéről

    A Háziorvosok Online Szervezete és az OKFŐ Alapellátásfejlesztési Igazgatósága „Merre tovább családorvoslás?” címmel hirdetett szakmai fórumot a Családorvosok Világnapja alkalmából, május 19-én, Nagykovácsiban. A világnap idei mottója: „Az egészségügyi ellátórendszer szíve a családorvos társadalom”, ezért a konferencia ennek a jelmondatnak a szellemében zajlott.

    Tovább
  • Fejlődnek a járóbeteg_makó_608_305.png

    Fejlődnek a járóbeteg szolgáltatások és megújul a makói tagkórház

    Kilenc szakterületet érintően, összesen 151 darab orvosi eszköz beszerzésével, valamint a makói tagkórházban a járóbeteg ellátást biztosító épület rendelőinek, közösségi és kiszolgáló tereinek felújításával, akadálymentesítésével, gépészeti, valamint elektromos hálózatának korszerűsítésével folytatódik a Hódmezővásárhelyi – Makói Egészségügyi Ellátó Központ fejlesztése.

    Tovább
  • Tényfeltáró_Péterfy Sándor Utcai Kórház.png

    Tényfeltáró vizsgálat indult a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének utasítására a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) tényfeltáró vizsgálatot indított az irányítása alá tartozó Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben.

    Tovább
  • Csúcskategóriás gyerekgyógyászati ultrahang_768_576.jpg

    Csúcskategóriás gyerekgyógyászati ultrahang a szekszárdi kórházban

    A modern gyerekgyógyászati ultrahang május közepén állt munkába a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Gyerekosztályán.

    Tovább
  • Kórházi elismeréseket adtak át Kecskeméten_1199_800.jpg

    Kórházi elismeréseket adtak át Kecskeméten az ápolók nemzetközi napja alkalmából

    Elismeréseket és kitüntetéseket adott át munkatársainak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház 2023. május 26-án, pénteken a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban tartott XXII. Regionális Ápolási Konferencián, a nemzetközi ápolók napja alkalmából tartott ünnepségen.

    Tovább