Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán osztotta meg a hírt: „Az állam megkezdte a tárgyalásokat a Szent György Kórházzal egy meddőségi szakambulancia létrehozásáról Székesfehérváron.”
A polgármester korábban Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével közösen fordult a szakállamtitkársághoz azzal a kéréssel, hogy az országban létrejövő nyolc szakambulancia egyik centruma Székesfehérvár legyen.
Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár megerősítette a tárgyalások elkezdését. A felek egyetértettek abban is, hogy Székesfehérvár földrajzi elhelyezkedése kedvez annak, hogy számos település lakói könnyen elérjék ezt az ellátástípust is.
„A kormány politikájának egyik sarokköve a családalapítás támogatása. Azt hiszem, hogy ez nem elképzelhető anélkül, hogy a gyermekáldásért küzdő párok számára minden segítséget megadjunk.
Székesfehérvár örömmel kezdeményezte és támogatja tehát egy ilyen ambulancia létrehozását városunkban, bízom abban, hogy mielőbb megnyithat e centrum a Szent György Kórházban!” – olvasható a fehérvári városvezető közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

 

Forrás: Fejér Megyei Hírlap