Hírek

  • Április 2_autizmus (1920  1280 képpont).png

    Április 2. az autizmus világnapja

    2007. december 18-án az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus-spektrumzavarra, amely tízmilliókat érint a Földön.

    Tovább
  • Pszichés támogatás_dr. Molnár Mária_722_450.jpg

    Pszichés támogatás a daganatos betegek ellátásában

    Életműdíjat vehetett át dr. Molnár Mária pszichiáter, a kecskeméti kórház onkopszichiátere a Magyar Pszichoonkológiai Társaság országos kongresszusán. A díjat azon kimagasló, elkötelezett szakmai munkája elismeréséül kapta, amelyet a hazai onkopszichológia megteremtésében, elméleti bázisának létrehozásában, oktatásában és gyakorlatában végzett és végez a mai napig.

    Tovább
  • Orvosok világnapja _műtét_02_1920_1281.jpg
  • Szakmai Tanulmányi Verseny az OKFŐ szervezésében_01_1920_1596.jpg

    Szakmai Tanulmányi Verseny az OKFŐ szervezésében

    A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 100. § (1) bekezdés ga) pontja alapján kapott felhatalmazás alapján a 2022/2023. tanévben a 03. Egészségügy ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeit (továbbiakban: OSZTV) az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezte meg.

    Tovább
  • Új eszközök segítik_Kiskunhalasi Kórház _01_épület_1920_1080.jpg

    Új eszközök segítik a gyógyítást Kiskunhalason

    Az európai uniós forrásból, 291.03 millió Ft összegű 100 %-os intenzitású támogatásból megvalósuló, 2023. március 31-én záruló projekt átfogó célja az aktív – és költségesebb – kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése és a minden személy számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása; új, korszerű eljárások támogatásával, meglévő ellátások szolgáltatási minőségének javításával, ambuláns műtéti eljárások magasabb arányban történő elvégzésével, így segítve a munkavégző képesség gyors helyreállítását, betegségek és fogyatékosságok gyors felismerését, emelve a betegelégedettséget.

    Tovább
  • Több mint 270 millió Salgótarjánban Szent Lázár_01_1441_960.jpg

    Több mint 270 millió forintból fejlesztettek hat szakrendelést Salgótarjánban

    Lezárul a járóbeteg szakellátás fejlesztésére irányú projekt a Szent Lázár Megyei Kórházban. A megítélt, mintegy 274 millió forint támogatást hat járóbeteg szakrendelés eszközparkjának fejlesztésére fordították.

    Tovább
  • Indul az orosházi Dr. László Elek Kórház szakrendelőjének fejlesztése_01_615_440.png

    Indul az orosházi Dr. László Elek Kórház szakrendelőjének fejlesztése

    Felújítások, akadálymentesítés, nyílászáró cserék és 19 szakrendelésen eszközbeszerzések. Ezeket tartalmazza az a több száz millió forintos fejlesztés, ami április elején kezdődik az orosházi Dr. László Elek Kórház Könd utcai szakrendelőjében.

    Tovább
  • Komoly fejlesztések valósultak meg a nagykanizsai kórház_1920_1080.jpg

    Komoly fejlesztések valósultak meg a nagykanizsai kórház radiológiai osztályán

    Diagnosztikai mammográf készülék, szívultrahang és csúcstechnológiás endoszkóp, ezeket az új diagnosztikai eszközöket pénteken adták át a Kanizsai Dorottya Kórház radiológiai osztályán. A elnyert tender során 300 millió forint összértékű korszerűsítés valósult meg az intézményben.

    Tovább
  • Rövidesen már betegeket fogadhat a Bács-Kiskun_egynapos_1442_955.jpg

    Rövidesen már betegeket fogadhat a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház egynapos sebészete

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával, európai uniós forrásból a kórház Nyíri úti telephelyén egy új, kétszintes, 2.890 m²-es egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épült fel, amely a tervek szerint idén áprilisban nyithatja meg kapuit. A fejlesztés értéke nettó 2 milliárd forint.

    Tovább