A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 99. állomásán 22 fontos szűrésen és tanácsadáson vehettek részt, továbbá számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadást is meghallgathattak az érdeklődők.

A résztvevők saját egészségük megőrzése mellett a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért, valamint élőben vagy online meghallgatott előadásért 500 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt.

Kőbánya Önkormányzata a Richterhez hasonlóan szintén 3.500.000 forintot ajánlott fel az egészségügyi intézmény számára, így a 7.000.000 forint összegű alapadománynak, valamint Kőbánya lakossági összefogásának köszönhetően a nap végére összesen 17.125.000 Ft adomány gyűlt össze, amelyből egy ultrahang készülék beszerzését fogja megvalósítani a kórház. Dr. Óváry Csaba, a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója köszönetét fejezte ki a résztvevőknek az adományátadást követően: „Szeretném megköszönni a résztvevőknek, hogy a mai nap folyamán aktivitásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a kórház által kitűzött adománycél megvalósulhasson.”

A szűrések és tanácsadások mellett a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet szakemberei változatos, hiánypótló egészségügyi előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. Az Agora sátorban olyan témákat boncolgattak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó volt többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a női egészséghez köthető fontos kérdésekről, a memória működéséről, diabetológiáról.

 

Forrás: Kobanya.hu

Kép: Richter / Egészségváros Facebook-oldal