Szeptember 29-én, pénteken a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben is várják az érdeklődőket, ahol 14-18 óra között bepillantást nyerhetnek egy országos egészségügyi intézmény működésébe.

A programra a látogatókat 13:45-től várják, gyülekező helyszíne: II. emelet, Tanácsterem

Regisztráció az eseményre: https://forms.gle/MFssz31k7kunr2UY8

 

Hogyan zajlik a nyomozás az epilepsziás góc után? Ez is kiderül az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet Amerikai úti telephelyén szeptember 29-én a Kutatók Éjszakáján!

Az epilepszia olyan betegség, amelynek során az agykéregben található idegsejtek normálistól eltérő elektromos kisülése okoz változatos tüneteket. A diagnózis felállítása során fontos eljárás az elektroenkefalográfia (EEG), amely az agy elektromos tevékenységét rögzíti a fejbőrre erősített elektródák segítségével - ennek mikéntjét szemlélteti Dr. Fabó Dániel neurológus főorvos kollégáival. 

További információk itt.

 

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet több mint 120 éve végzi gyógyító, kutató és oktató munkáját a légzőszervi megbetegedések területén. Hazánk legnagyobb tüdőgyógyászati intézménye, a légzőszervi megbetegedések teljes palettáján a legmagasabb minőségű ellátást nyújtja.

Workshop előadásokkal, laborlátogatásokkal, élő bemutatókkal várják idén is az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján. A részletes programok, időpontok ide kattintva tekinthetők meg.

 

Kutatók Éjszakája és kutatóink napjai az Országos Onkológiai Intézetben

Mivel foglalkoznak a sugárbiológiai laborban? Milyen egyedi lehetőségek vannak a különböző betegségek kezelésére? Interaktív programokon és előadásokon ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a látogatók a Kutatók Éjszakáján.

Az Országos Onkológiai Intézet programjai változatos formában mutatják be a gyógyítás legfontosabb folyamatait, a kutatók hétköznapjaitól a különböző gyógymódokig. Az előadók témái is több különböző területet érintenek. A hitek és tévhitek tisztázása, a lélektani igények, a legújabb kezelési lehetőségek és a génvizsgálatok is az előadások témái lesznek.

Az Országos Onkológiai Intézet kutatói már felkészültek a látogatók fogadására. Az előadásokra 17 órától, az interaktív programokra 18 órától várják az érdeklődőket szeptember 29-én.

További információk ide kattintva érhetők él.

 

Forrás, fotó:  Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, Országos Onkológiai Intézet