Hírek

  • Miniszteri elismerő oklevélben részesültek_01_terem_1920_1280.png

    Miniszteri elismerő oklevélben részesültek az OKFŐ kollégái

    Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szakmai tevékenységük elismeréséül, állami ünnepünk, március 15-e alkalmából miniszteri elismerő oklevelet adományozott azoknak a szakembereknek, akik kiemelkedő munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak az egészségügy szakszerű és hatékony működéséhez. A kitüntetéseket Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára adta át 2023. április 4-én, a Belügyminisztériumban szervezett ünnepségen. 

    Tovább
  • Egészségmegőrző nap Szekszárdon_765_683.jpg

    Egészségmegőrző nap Szekszárdon

    A katasztrófavédelem munkatársainak egészségének megőrzése érdekében április 6-án, Szekszárdon, a Mikes utcában első alkalommal tartotta meg közös rendezvényét a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Egészségfejlesztési Irodája és a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Az új kezdeményezés megszólította a hivatali munkarendben dolgozó és a készenléti szolgálatot ellátó állományt is.

    Tovább
  • Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ_01_1600_1065.jpg

    Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ

    A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban már több mint tíz éve működik az onkológiai ellátás, amely most új mérföldkövéhez érkezett.

    Tovább
  • Ingyenes szűrővizsgálatokra várják a szolnokiakat_dr._Bene_Ildikó_1026_684.png

    Ingyenes szűrővizsgálatokra várják a szolnokiakat négy napon keresztül

    Elindult a Tiszta Szívvel Szolnokért! rendezvénysorozat, melyet immár tizennegyedik alkalommal szerveznek meg. A rendezvény megnyitóján megjelent vendégeket először dr. Bene Ildikó, az esemény fővédnöke, az Országos Kórházi Főigazgatóság humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettese köszöntötte.

    Tovább
  • Április 11. a Parkinson-kór világnapja_1920_1280.png

    Április 11. a Parkinson-kór világnapja

    Az Egészségügyi Világszervezet 1997-ben nyilvánította április 11-ét a Parkinson-kórban szenvedők világnapjává. A betegség névadója James Parkinson angol orvos és természettudós aki ezen a napon született 1755-ben és 1817-ben elsőként írta le a betegség klinikai tünetegyüttesét.

    Tovább
  • Óriási szakmai érdeklődés_Szekszárd_1920_1080.jpg

    Óriási szakmai érdeklődés mellett zajlott a Gyermekgyógyász Továbbképzés és konferencia

    A Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztálya, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Tolna Megyei Szervezetével együttműködésben akkreditált regionális továbbképzést rendezett Szekszárdon, a Tolna, Baranya és Somogy vármegyei, valamint bajai és kalocsai gyermekgyógyászok és szakdolgozók számára.

    Tovább
  • Eredményes országos konferenciát_Balassa-kórház_755_389.png

    Eredményes országos konferenciát rendeztek Szekszárdon a Balassa-kórház traumatológusai

    A Tolna Megyei Balassa János Kórház Traumatológiai-Ortopédiai Összevont Osztálya és a Tolna Megyei Baleseti Alapítvány szervezésében, 2023 márciusában ismét, immár tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre a Szekszárdi Baleseti Sebészeti Nap.

    Tovább
  • Mentális és fizikai egészségfejlesztés_szolnok efi_1300_1297.png

    Mentális és fizikai egészségfejlesztés

    A fizikai és mentális egészség megóvására hívja fel a figyelmet programjaival a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája. Rendezvényeiken évről évre több ezren vesznek részt Szolnokon és a környékbeli településeken.

    Tovább
  • Szűrőnapot tartott a Bugát Pál Kórház_696_472.jpg

    Szűrőnapot tartott a Bugát Pál Kórház

    Több mint hatvan páciens vérnyomását, vércukrát és testzsírtömeg indexét kontrollálták a Bugát Pál Kórház Szakrendelőjében tartott szűrőnapon.

    Tovább