A munkatársakat Dr. Gondos Miklós főigazgató köszöntötte, majd Banos Olga mb. ápolási igazgató-helyettes, skill labor vezető ismertette a szabályokat.

Az öt - négyfős - csapat tagjai a főigazgatás, az ápolási igazgatás, a gazdasági igazgatás bér-és munkaügyi osztálya, a gazdasági igazgatás műszaki osztálya, és a gazdasági osztály munkatársainak bátor, „kemény magja" volt. A vetélkedő célja az újraélesztés technikájának, gyakorlati kivitelezésének bemutatása és az ismeretek elmélyítése - egy tesztlap írásával - melynek sikerességét a gyakorlati feladatokat követően szakmai zsűri értékelt.

A zsűritagok Dr. Agárdi Szilvia, a Sürgősségi Betegellátó Osztály mb. osztályvezetője és Horváth Mihály, az Országos Mentőszolgálat vezető mentőtisztje volt, akik a vetélkedő végén megmutatták a helyes eljárást, hogy mindannyian tudjuk, mi a teendő vészhelyzetben, hiszen mindenki képes életet menteni, csak a két kezünk kell hozzá. Ezzel a programmal a vármegyei kórház arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki képes elsajátítani és szükség esetén alkalmazni a laikus újraélesztés technikáját.

Ahogyan Horváth Mihály a program zárásakor fogalmazott, csak két időpont van, amikor nem tehetünk semmit meg azonnal: a tegnap és a holnap.

Forrás, fotó: keol.hu