Hírek

  • Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja_1920_1280.png

    Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja

    Május 12-e minden évben az ápolókról szól, akiknek köszönetet mondunk és hálát adunk lelkiismeretes és elkötelezett munkájukért.

    Tovább
  • Rigók és pintyek énekeltek_01_1600_1200.jpg

    Rigók és pintyek énekeltek a kórházparkban a fülemülék éjszakája szekszárdi programján

    A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház gyönyörű, arborétumszerű parkja és az intézmény kultúrterme több évtizede ad otthont minden májusban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fülemülék éjszakája elnevezésű, országos programsorozat szekszárdi eseményének. A kórházpark hatalmas fái és rejtekadó bokrai között sok madár talál fészkelőhelyet, az MME Szekszárdi Helyi Csoportja és a kórház hosszú ideje kiváló partnerkapcsolatban működik együtt, az intézmény madarász és természetfotós orvosainak köszönhetően.

    Tovább
  • Az énekükkel is gyógyítanak_920_512.png

    Az énekükkel is gyógyítanak a Vox Medicinae kórus tagjai

    Kicsivel többen, mint tucatnyian vannak, mégis zeng tőlük a kaposvári kórház északi tömbjének folyosója. A Vox Medicinae kórus dalai gyógyítólag hatnak a betegekre is, a kamarakórussal leggyakrabban az intézmény ünnepségein találkozni.

    Tovább
  • A Bugát Pál Kórház fiatal orvosigazgatóhelyettese _Dr. Watti Jezdancher_696_463.jpg

    A Bugát Pál Kórház fiatal orvosigazgatóhelyettese az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató szakorvosa címet kapta

    A Gyöngyösön élő dr. Watti Jezdancher belgyógyász, endokrinológus adjunktus, a helyi Bugát Pál Kórház orvosigazgató-helyettese komoly szakmai elismerést, a Richter Érdemérem díjat vehette át a napokban. A Richter Gedeon Nyrt. a vállalatalapító születésének 150. évfordulója alkalmából a Magyar Orvosi Kamarával együttműködve alapította tavaly az új szakmai díjat, melyet évente három kategóriában osztanak ki. Idén a szakorvosok közül kerültek ki a kitüntetettek. Dr. Watti Jezdancher az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató szakorvosa címet kapta.

    Tovább
  • Nagy sikerű onkológiai_Gyöngyösi Bugát_320_220.png

    Nagy sikerű onkológiai szűrőprogramot szervezett a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház

    Három nap alatt, több mint száz nő vett részt a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház által meghirdetett onkológiai szűrésen. Az alapításának 185. évfordulóját ünneplő kórház ezúttal a gyöngyösi és környező települések oktatási intézményeiben, szociális területein dolgozó nőket szólította meg.

    Tovább
  • Újabb életmentő eljárás_330_277.png

    Újabb életmentő eljárás a Szent János Kórházban

    „Time is brain” – szélütés (stroke) esetében az idő az egyik legfontosabb tényező. Sokaknál azonban komoly kockázattal járhat a műtét. Ezért is számít mérföldkőnek, hogy már a Szent János Kórházban is elérhetővé váltak az érelzáródásos és agyvérzéses hátterű stroke kezelésére és megelőzésére alkalmas neurointervenciós eljárások. A módszer előnyeiről, az első beavatkozás részleteiről és a stroke-kal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról dr. Vajda Zsoltot, a Neurovaszkuláris Egység főorvosát kérdeztük.

    Tovább
  • Élet-harang_Korányi_1500_942.jpg

    Élet-harang az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

    A tüdődaganatból felépült betegek szólaltathatják meg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben azt az Élet-harangot, amelyet a Lélek-zet Egyesület ajándékozott az intézménynek.

    Tovább
  • Mesterséges immunsejtekkel_1920_1056.jpg

    Mesterséges immunsejtekkel küzdenének egyes daganatok ellen

    A sejtterápiás és az immunterápiás eljárást ötvöző, személyre szabott, világszínvonalú innovatív terápiás eljárás akár végstádiumú betegeken is segíthet. Az uniós finanszírozású, nagyszabású nemzetközi kutatásról és az első biztató eredményekről szakmai konferencián számoltak be Mátraházán.

    Tovább