Hírek

  • Bár a betegek nem látják_913_518.png

    Bár a betegek nem látják, de a gyógyulásukat szolgálja

    Épületgépészeti és infrastukturális fejlesztést is végrehajtottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban, közel 100 millió forint saját forrásból.

    Tovább
  • Egészség 4 keréken_szűrőbuszok_1920_1553.png

    Egészség 4 keréken: a Balaton-parton is elérhetőek az egészségügyi szűrőbuszok

    Az idén nyáron három Balaton-parti településen is várják a szűrővizsgálatok iránt érdeklődőket az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szűrőbuszai. A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjával és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társasággal közösen megrendezett, Egészségpart című események célja, hogy a helyi lakosok és a magyar tengeren nyaralók számára biztosítsa az egészségügyi szűrések lehetőségét, ezzel is támogatva az egészségtudatosságukat.

    Tovább
  • Fontos a betegek komfortérzete onkol_1105_619.png

    Fontos a betegek komfortérzete

    Lényeges szempont, milyen a gyógyulni vágyók első benyomása, ha belépnek egy kórházba, emellett az ott dolgozók mindennapjaira is pozitív hatással van, ha munkájukat tiszta, rendezett intézményben végezhetik. A B+N Referencia Zrt. számára fontos küldetés a kórházi higiénia színvonalának még magasabb szintre emelése, és nagyra becsüli azokat az egészségügyben dolgozókat, akiknek ez szintén szívügye vagy éppen feladata. Prof. Dr. Polgár Csabát, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatóját és Dr. Tasáry Ilonát, az Országos Onkológiai Intézet higiénikus főorvosát kérdeztük a témáról.

    Tovább
  • Kórházi gyógyszerészetet népszersítő_Bajcsy_600_450.jpg

    Kórházi gyógyszerészetet népszersítő interaktív nap a Bajcsyban

    A 21 nő az egészségügyért alapítvány mentorprogramjának résztvevői a tavalyi év után ismét részt vehettek a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház Intézeti Gyógyszertárában megrendezett, a kórházi-klinikai gyógyszerészi hivatás mindennapos feladatait és kihívásait bemutató interaktív nyílt napon. Nem titkolt közös célja mind a Mentorprogramnak mind a városi kórháznak, hogy minél több fiatalt csábítsanak erre az egyre nagyobb létszámot foglalkoztató pályára.

    Tovább
  • Országos viszonylatban_bonyhádi EFI_800_560.png

    Országos viszonylatban is kiemelkedő eredményeket ér el a bonyhádi EFI

    A Bonyhádi járás településeit, az itt mért adatokat tekintve az országos átlaghoz közelítenek a számok, vagy még kedvezőbb értékeket mutatnak – hangsúlyozta a Teol.hu podcast adásában Daniné Turcsányi Éva, akivel a Bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda tízéves jubileuma alkalmából készült beszélgetés.

    Tovább
  • Életmentést tanultak a salgótarjáni pedagógusok_875_575.png

    Életmentést tanultak a salgótarjáni pedagógusok

    A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház skill laborjában megtörtént az első nem kórházi dolgozóknak szóló oktatás. A pedagógusok megismerkedhettek az életjelenségek keresésével, valamint keringésleállás esetén az alapszintű újraélesztés kivitelezésével.

    Tovább
  • Országos Szakmai Tanulmányi_1920_1280.jpg

    Országos Szakmai Tanulmányi Verseny – értékelő rendezvény

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatósága június 23-án értékelő rendezvényt tartott a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban, a 03. Egészségügy ágazat 2022/2023. tanévben rendezett Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel kapcsolatban.

    Tovább
  • A strandon mentettek életet _1920_1280.png

    A strandon mentettek életet a fehérvári kórház ápolói

    A Fejér Vármegyei Szent György Kórház két elhivatott munkatársának köszönheti életét egy 45 éves családapa, aki a siófoki strandon rosszul lett és hirtelen összeesett. Szegvári Éva és férje, Szántó Pál azonnal megkezdték a helyszínen az újraélesztést, hiszen aki az egészségügyet választotta hivatásának, az a pihenőidejében sem tud megfeledkezni arról, hogy mi mellett tette le a voksát: az emberi élet megmentése, a gyógyítás, a betegek egészsége a legfontosabb számára.

    Tovább
  • Mesevilággá_Kecskemét_04.PNG

    Mesevilággá alakult a gyerekpszichiátria

    Mostantól nem csak a gyerekosztályára lehet büszke a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, Valószínűleg Kecskemété lett az ország legszebb gyerekpszichiátriája is. Tavaly költözött új épületbe a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó, most pedig a Poli-Farbe támogatásával, a Kecskemétfilm Kft. figuráival igazi mesevilág született itt. A szakellátás a szépítés ideje alatt is zavartalanul működött.

    Tovább
  • így ünnepeltek_semmelweis borító_868_581.png

    Így ünnepelték a Semmelweis-napot országszerte

    A magyar egészségügy napja a Semmelweis-nap, 1992 óta minden évben jeles ünnep Magyarországon. Ezen a napon minden évben szakmai elismeréseket adnak át és ünnepi megemlékezéseket tartanak országszerte.

    Tovább