A fenntartható közétkeztetés jegyében rendezte meg a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) közösen az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyt.

A verseny fő célja a közétkeztetés népszerűsítése, a fenntarthatóság támogatása volt. Minden évben egy fő téma köré szerveződik a megmérettetés, idén a húsmentes ételekre fókuszáltak.

A négyfős csapatok feladata egy háromfogásos, húsmentes, felnőtt menü elkészítése volt 4 óra alatt, nettó 850 forint/fő nyersanyagköltségből.
Az országos döntőbe a 12 legjobb csapat jutott be. A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Élelmezési Osztálya a háromnapos megmérettetés első napján főzte meg versenymenüjét, amely a következő fogásokból állt:

  • Céklakrémleves, roppanós csicseriborsóval,
  • Spenótos nudli sárgarépás-narancsos pürével, grillezett brokkolival és gombával,
  • Könnyű túró mousse sóskaramellával, almaraguval és grillázsdarabokkal.

Ezzel a csodás és ízletes formációval rögtön az első nap végén elnyerték a közönség különdíját. Miután mind a 12 csapat bemutatta menüsorát, március 7-én délután kihirdették a szakácsverseny végeredményét.

A Balassa Team tagjai Elekes Beáta élelmezésvezető, Paddi-Nikolausz Bernadett cukrász, Guszmann Balázs szakács és Farnek István főszakács voltak, akik amellett, hogy rögtön az első napon közönségdíjasok lettek, megnyerték a KÖZSZÖV különdíját, a METRO Gasztroakadémia 100 000 forintos különdíját, a Palotás Munkaruha 80 000 forintos különdíját, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) különdíját, nyertek egy kétéjszakás relax hétvégét négy fő részére, valamint a Közétkeztetési Szakácsversenyen nyújtott kiváló teljesítményükért arany fokozatú minősítésben részesültek.

Gratulálunk a sikerekhez!

 

Forrás, fotó: Tolna Vármegyei Balassa János Kórház