Hírek

  • VEB_logo_honlap_csak_szinesszalagok.png

    A mai napon megkezdődött a Vármegyei Etikai Bizottságok választása

    Augusztus 1. és 15. között az ország valamennyi vármegyéjében sor kerül a Vármegyei Etikai Bizottságok tagjainak választására az egészségügyi intézményekben, ahol a résztvevők közvetlen és titkos szavazással dönthetnek a szakmai-etikai kérdésekben meghatározó testületek összetételéről.

    Tovább
  • Az anyatejes táplálás világnapja.png

    Az anyatejes táplálás világnapja – augusztus 1.

    1992 óta a világon mindenhol augusztus 1-jén tartják az "anyatejes táplálás világnapját", mellyel egyidőben kezdetét veszi az anyatejes táplálás világhete is. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára, valamint arra, hogy az anyatejes táplálás több mint a gyermek etetése. A Világnaphoz Magyarország 1993-ban csatlakozott, ennek apropóján pedig országszerte programokkal és előadásokkal várják a szakemberek a kisgyermekes családokat.

    Tovább
  • Kórházi látogatással_táborozó gyerekek_szent rafael_03_1920_1407.png

    Kórházi látogatással bővítették a táborozó gyerekek ismereteit

    A „Biztonság a mindennapokban” napközis tábor résztvevői látogattak el a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház skill laboratóriumába. A sok éve megrendezett tábor programjában most először szerepelt a kórházi látogatás, ahol interaktív programon vehettek részt a gyerekek.

    Tovább
  • Stratégiai együttműködésre_kaposvári_945_532.jpg

    Stratégiai együttműködésre lépett a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház és a Széchenyi István Egyetem

    Együttműködési megállapodást kötött a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal a Széchenyi István Egyetem, valamint fenntartója, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány. A partnerség lehetővé teszi a felsőfokú graduális és posztgraduális képzés, valamint a kutatás, az innováció és a technológiai fejlesztés tovább erősítését, nemzetközileg is jelentős eredmények elérését.

    Tovább
  • Tematikus szakmai tábort_01_1920_1280.png

    Tematikus szakmai tábort szervezett az OKFŐ

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság a 03. Egészségügy ágazat 2023/2024. tanév Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre felkészítő térítésmentes tematikus szakmai tábort tart 2023. július 24. és 28. között.

    Tovább
  • Fejlesztés a Hatvani Albert_843_843.png

    Fejlesztés a Hatvani Albert Schweitzer Kórházban

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság által lebonyolított projekt keretében 2023.07.11-én leszállításra és beüzemelésre került 1 db General Electric (GE) OEC ONE CFD típusú C-íves röntgen berendezés.

    Tovább
  • Új forgókapu vehető igénybe a Bajai_01_960_640.jpg

    Új forgókapu vehető igénybe a Bajai Szent Rókus Kórházban

    A Bajai Szent Rókus Kórházban a hét elejétől használható a régi főbejáratnál elhelyezett forgókapu. Az újítás bevezetésére és kialakítására lakossági javaslat alapján került sor, melynek köszönhetően a tömegközlekedést igénybe vevő, vizsgálatról vagy kezelésről távozó betegek rövidebb útvonalon közelíthetik meg a buszmegállót.

    Tovább
  • VEB_honlap_01

    Vármegyei Etikai Bizottságok választása az egészségügyben

    A folyamatot a vármegyei irányító intézmények és a budapesti centrumkórházak szervezik az Országos Kórházi Főigazgatóság közreműködésével, így az orvostársadalom közvetlenül, titkos szavazáson dönthet a szakmai-etikai kérdésekben meghatározó testületek összetételéről.

    Tovább
  • Fej-nyaki_honlapos_1920_1280.png

    Fej-nyaki Daganatok Elleni Küzdelem Világnapja: július 27.

    Minden év július 27-én a fej-nyaki anatómiai régióban előforduló rosszindulatú daganatok elleni küzdelemre figyel a világ. A Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja (IFHNOS) 2015-ben július 27-ét a Fej-nyaki Daganatok Elleni Küzdelem Világnapjává nyilvánította.

    Tovább
  • Új beavatkozási módszer a szívkatéterezésben Győrben_petz műtét_910_515.png

    Új beavatkozási módszer a szívkatéterezésben Győrben

    A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban elvégezték az első intravascularis lithotripsia műtétet, mely egy új beavatkozási módszer a szívkatéterezésben. A beteg jól van, a műtétet is jól viselte – a kisalfold.hu tudósítása a műtőből.

    Tovább