Hírek

  • Végéhez közeledik_Tatabánya_01_636_580.png

    Végéhez közeledik a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórházban zajló felújítás

    Már a 14 ezer négyzetméteres pavilon belső tereinek kivitelezése zajlik az ország egyik legnagyobb egészségügyi beruházásaként megvalósuló új kórházi szárny építése során Tatabányán.

    Tovább
  • Szív és érrendszeri szűrés Dunaújvárosban_Szent Pantaleon _logo_400_237.png

    Szív és érrendszeri szűrés Dunaújvárosban

    A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Egészségfejlesztési Irodája és a SzívSN Országos Betegegyesület Dunaújváros és környéke felnőtt lakosait két héten át várja térítésmentes szív- és érrendszeri szűrővizsgálatokra.

    Tovább
  • Védőnői rendszer - álhírek!.jpg

    Védőnői rendszer - álhírek!

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) leszögezi: a területi védőnői hálózatban az ellátás, a gondozás - a híresztelésekkel ellentétben – folyamatosan biztosított.

    Tovább
  • Az ingyenes szűrések a hétvégén is folytatódnak Balatonalmádiban .png

    Az ingyenes szűrések a hétvégén is folytatódnak Balatonalmádiban az OKFŐ szűrőbuszain

    Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpont várja a helyi lakosokat és a Balatonon nyaralókat a Wesselényi Strand főbejárata előtt július 21-e és 23-a között.

    Tovább
  • Kiváló Oktató Gyógyszertár a Dr. Réthy Pál Tagkrh_1036_437.png

    Kiváló Oktató Gyógyszertár a Dr. Réthy Pál Tagkórház Intézeti Gyógyszertára

    A 2022/2023-as tanévben a Dr. Réthy Pál Tagkórház Intézeti Gyógyszertára nyerte el a Szegedi Tudományegyetem a Kiváló Oktató Gyógyszertár címet. A rangos elismerést dr. Hegyi Tibor a Dr. Réthy Pál Tagkórház Intézeti Gyógyszertárának főgyógyszerésze a gyógyszerészdoktorok avatásán vette át prof. dr. Zupkó István dékántól.

    Tovább
  • Új ágyak érkeztek a kaposvári kórházba_408_364.jpg

    Új ágyak érkeztek a kaposvári kórházba

    Az "Egységes ápolási eszközpark kialakítása" című országos projekt keretében, az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásában, 57 darab elektromos ágy érkezett a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházba, a betegellátás és ápolási tevékenység színvonalának további emelése érdekében.

    Tovább
  • Nyári tábort_Szekszárd_01_1920_1440.jpg

    Nyári tábort szervezett az EFI Szekszárd

    A Szekszárdi Egészségfejlesztési Iroda „Egészségkaland” nyári táborában a Balassa János Kórházban dolgozó szülők gyermekei vehettek részt. Az első turnusban 30 gyermek vakációját színesítették változatos programokkal, ezzel a családbarát kezdeményezéssel is segítve az intézmény munkatársait.

    Tovább
  • A pszichiátriai ellátásban_Dr. Reszegi Ibolya_1365_1118.jpg

    „A pszichiátriai ellátásban igazi csapatmunkának kell működnie”

    Interjú Dr. Reszegi Ibolyával, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) ápolási igazgatójával.
    Különleges, komplex tudást igénylő terület a pszichiátria a szakdolgozói pályán, ahol a mindenre kiterjedő figyelem éppen olyan fontos, mint a kommunikáció és az összeszokott, erős team. A szakdolgozók munkáját a pszichiátriai ellátásban is számos innováció segíti, amelyek bevezetésében élen jár az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII).

    Tovább
  • Felsőkategóriás diagnosztikus_Baja radiológia_641_535.jpg

    Felsőkategóriás diagnosztikus eszközzel gyarapodott a Bajai Szent Rókus Kórház eszközparkja

    Ismét új eszközzel bővült a Bajai Szent Rókus Kórház eszközparkja. Az intézménybe egy Samsung Medison V8 típusú radiológiai ultrahang készülék érkezett 4 féle vizsgálófejjel. A mindennapi radiológiai ellátásban már használt eszköz beszerzési értéke több mint 10 millió forint.

    Tovább
  • Egészségpart_Almádiban_1920_1440.jpg

    Egészségpart – Digitális szűrőprogram Almádiban

    A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2023 nyarán harmadik alkalommal indította útjára digitális egészségügyi szűrőközpontját. A programsorozat az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai támogatásával, valamint a helyi önkormányzatok, illetve képviselők hozzájárulásával jön létre.

    Tovább