Az Országos Kórházi Főigazgatóság 2023 márciusában vette át és helyezte ki a szűrőbuszok üzemeltetését az irányító vármegyei intézményekhez azzal a céllal, hogy a mobil szűrőállomások a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program keretében hozzáférést biztosítsanak az egészségügyi szűrésekhez elsősorban olyan kis lélekszámú, hátrányos helyzetű települések lakosai részére, akik a gazdasági körülmények és a közlekedési lehetőségek miatt nehezen férnek hozzá állapotfelmérésekhez.
A szűrőprogram keretein belül általános állapotfelmérések, vércukorszint-, koleszterinszint-, trigliceridszint-mérés, testösszetétel-mérés, vérnyomásmérés, kockázati tényezők kérdőíves felmérése, kardiológiai vizsgálat, méhnyakszűrés, melanoma-szűrés, szájüregi szűrés és egyéb egészségügyi vizsgálatok történnek 11 OKFŐ és egyetemi alapítványi fenntartású intézmény bevonásával.

A 77 Elektronikai Kft. ehhez a szűrési programhoz járult hozzá 30 darab Dcont Etalon vércukorszintmérővel, amely jelenleg a legmodernebb, bioszenzoros (elektrokémiai) mérési technológiával működő ilyen készülék, a kapilláris elvnek köszönhetően nem csak az ujjbegyből, hanem a tenyérből és az alkarból is képes vércseppet kinyerni.
A 77 Elektronika Kft. 35 éves családi vállalkozás, ami generációk óta a betegek szolgálatában áll. Társadalmi felelősségvállalási programjuk egyik alappillére, hogy kizárólagos magyar tulajdonban lévő vállalatként igyekeznek minél nagyobb hangsúlyt fektetni a hazai egészségügyi intézmények és dolgozók munkájának támogatására terméktervezéssel, mechanikai, hardware- és software-fejlesztéssel, a cukorbetegek egyéni igényeinek megfelelő komplex, személyre szabott innovációs eszközök gyártásával, valamint társadalmilag fontos kezdeményezések felkarolásárval.