Hírek

  • Kreatívan a családok egészségének_1200_600.jpg

    Kreatívan a családok egészségének megőrzéséért

    A Mindennapok Női Szemmel Egyesület “Egészségügyi prevenció a családokért – Hogy anya nagymama, apa nagypapa lehessen!” címmel kreatív online kampányt indított, melynek elsődleges célja az egészséges életmódra való átállás támogatása, kiemelten a családos édesanyák tudatosságának egyszerű, de hasznos mindennapi tetteire fókuszálva.

    Tovább
  • Fontos vizsgálatok és hasznos tanácsok_825_466.png

    Fontos vizsgálatok és hasznos tanácsok, hogy egészségesek maradjunk

    Egészségnapot tartott Mőcsényen a Bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda. A szűrővizsgálatokról és személyre szabott tanácsadásról Daniné Turcsányi Éva, irodavezető mesélt a teol.hu-nak.

    Tovább
  • Utazás a mikróbák világába_bonyhádi efi_01_1442_730.jpg

    Utazás a mikróbák világába – nyári tábor a bonyhádi városi könyvtárban

    Veszélyes kórokozók lepték el a Solymár Imre Városi Könyvtárat, szerencsére csak mikrószkópos kép és gyurma formájában. Hajasné Erős Kinga kórházhigiénikus és egészségfejlesztő a mikróbák világába kalauzolta a könyvtár nyári táborozóit.

    Tovább
  • Mindenből tanulni lehet_01_915_511.png

    Mindenből tanulni lehet! – vallja a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett tarjáni főorvos

    A fiatalok viszik előre a világot, ezért nem kell félniük a kudarcoktól, mert mindenből tanulni lehet – tartja dr. Tóth Viktória, a salgótarjáni kórház neurológus főorvosa. A szakember közel négy évtizedes munkáját a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatával ismerték el a közelmúltban.

    Tovább
  • Befejeződött a járóbeteg_01_Hatvan_1920_1278.png

    Befejeződött a járóbeteg-szakellátás fejlesztése Hatvanban

    A Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet 296,90 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós finanszírozású támogatást nyert el a Kórház járóbeteg ellátásának fejlesztésére. A beruházás az intézmény szinte teljes járóbeteg szakrendelését érintette. A támogatás segítségével olyan korszerű eszközök beszerzése valósult meg az Intézményben, amelyek használatával javul a járóbeteg ellátás minősége, kevesebb beteget kell a fekvőbeteg ellátás keretei között kezelni.

    Tovább
  • Tanévkezdés - Az iskolatáska szabályos hordására figyelmeztet az ortopéd szakorvos.png

    Tanévkezdés - Az iskolatáska szabályos hordására figyelmeztet az ortopéd szakorvos

    Az iskolatáska kiválasztásánál fontos szempontokról és a gyermekkori testtartási zavarok megelőzéséről készített interjút a SopronTV Dr. Nábrádi Sándorral, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet főorvosával.

    Tovább
  • Retro véradás Tolna vármegyében_914_518.png

    Retro véradás Tolna vármegyében

    Idén szeptemberben már 15. alkalommal rendezi meg az Országos Vérellátó Szolgálat a hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő RETRO véradást, amelyre az ország 15 pontján várják a segíteni vágyókat. A hamisítatlan retró hangulat garantált lesz a szekszárdi és dombóvári helyszíneken is, a véradókat sör-virsli menüvel és meglepetés ajándékokkal várják.

    Tovább
  • A tuberkolózist bemutató vándorkiállítás.png

    A tuberkolózist bemutató vándorkiállítás Nyíregyházára érkezett

    A tuberkulózis elleni küzdelem világnapjához kapcsolódva egy poszter-vándorkiállítást indított útjára a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel együttműködésben. A közös kezdeményezés célja, hogy az ország számos kórházában bemutassák az egykor rettegett tuberkolózis (tbc) történetét, valamint a diagnosztika, a terápiás módok, a megelőzés és a gondozás egyre fejlettebb módszereit.

    Tovább
  • Terápiás kutyák segítik_OMIII_01_1080_1212.jpg

    Terápiás kutyák segítik az afáziával élők rehabilitációját

    Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet Addiktológiai Osztályán már évek óta támogatja a szakemberek munkáját két terápiás kutya, akik májustól kezdve az afáziával élő betegek rehabilitációjába is bekapcsolódnak. A logopédiai ambulancián Berceli Bernadett, állatasszisztált terápiás foglalkozásvezető szakember és Sándor Zsófia Lili gyógypedagógus-logopédus irányításával kifejezetten erre a célra képzett állatok bevonásával tartanak foglalkozásokat.

    Tovább