Az intézmény megbízott főigazgatója, Lang Zsuzsanna a kórház és egyben a díj névadójáról, Csolnoky Ferencről, a veszprémi orvoslás egyik legkiemelkedőbb szereplőjéről beszélt. Csolnoky mindig a szívén viselte a veszprémiek sorsát, amikor tanulmányai után visszaérkezett a városba, szegényház létesítését szorgalmazta, amely idővel meg is nyitott a Pápai úton. A kórház jó hírnevét gyarapította, szakmai elismerésének is köszönhető volt, hogy a magánkórházból nyilvános minősítést kapott az intézmény. 1899-től volt főigazgatója a kórháznak, és azóta is követendő példa mindenki számára; empatikus, tiszteletteljes hozzáállásával kollégái és a betegei elismerését is elnyerte.

A Csolnoky család képviseletében az esemény színvonalát és fontosságát jelenlétével Illényi Gáborné Benedek Katalin, a család leszármazottja is emelte. 

A Csolnoky-emlékérem is ezt a hozzáállást és örökséget hivatott tovább vinni, mely a kórház egyik legrangosabb elismerése az egészségügyi dolgozók számára.  Az idei elismerésben részesültek: Steinecker Katalin neurológus főorvos, Szélesné dr. Ferencz Edit gyermekklinikai szakpszichológus és Kovács Márta szakápoló.

Steinecker Katalin a neurológia területén végez kiemelkedő munkát, empatikus és emberséges hozzáállásának köszönhetően betegei maximális bizalommal és nyugalommal fordulhatnak hozzá. A neurológus fáradhatatlanul dolgozik az epilepsziával élők mindennapjainak rohammentessé tételéért, hogy a társadalom teljes értékű tagjává válhassanak, az ő munkájának köszönhető, hogy a  Magyar Epilepszia Liga a veszprémi szakrendelés tevékenységét közép-dunántúli regionális epilepsziacentrum címmel ismerte el.

Szélesné dr. Ferencz Edit gyermekklinikai szakpszichológus, szakterapeuta, egyetemi docens, a pszichológiai tudományok doktora. Munkájával kiemelt segítséget nyújt a családsegítő szolgálatokkal való közös munkában, aktívan együttműködik a felnőtt pszichiátriai gondozóval és a gyermekosztállyal is.

Kovács Márta a neurológiai osztály szakápolója, aki fáradhatatlanul segít fiatalabb munkatársainak a szakmai előrehaladásban. Három gyermek mellett folyamatos 12 órás műszakokban dolgozott, türelme és empátiája soha nem hagyta el, betegei és kollégái is egyaránt megbecsüléssel fordulnak hozzá.

Forrás, fotó: vehir.hu