Hírek

  • Képzettségben, emberségben példát kell adni_01_766_433.png

    Képzettségben, emberségben példát kell adni

    Nemrég vehette át Budapesten a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetést Dancs Jenő, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház ápolási igazgatója. A díjjal az egészségügyi ellátórendszer színvonalának javítása érdekében végzett magas szintű szakmai tevékenységét ismerték el.

    Tovább
  • Szívbarát életmód klub_kaposvár_522_236.png

    Szívbarát életmód klub nyílt a kaposvári kórházban

    A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház tovább folytatja egészségmegőrző és szemléletformáló programjainak sorát.

    Tovább
  • Ma van az elsősegélynyújtás világnapja_639_476.png

    Ma van az elsősegélynyújtás világnapja

    Az idejében és szakszerűen elvégzett beavatkozás életet menthet.

     

    Tovább
  • Tumorvizsgálat mesterséges intelligencia segítségével_951_615.jpg

    Tumorvizsgálat mesterséges intelligencia segítségével

    Több fajta tumor vizsgálatának eredményét mesterséges intelligencia segítségével is elemzik az Országos Onkológiai Intézet orvosai. Az így nyert információknak - a klinikai vizsgálatokkal összevetve - a túlélési esélyek és a kezelési lehetőségek meghatározásában is fontos szerepük van.

    Tovább
  • Tartalmas és sikeres napot_Mentőnapon_1440_1920.jpg

    Tartalmas és sikeres napot zárt az OKFŐ a városligeti Mentőnapon

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság állomáshelyén az Észak-budai Szent János Centrumkórház Egészségfejlesztési Irodája, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, valamint az OKFŐ Egészségügyi Képzési Főosztály munkatársai tartottak demonstrációs- és szimulációs eszközbemutatókat, továbbá szűrővizsgálatokat biztosítottak az érdeklődők számára.

    Tovább
  • Hamarosan befejeződik_Zala_1920_1280.png

    Hamarosan befejeződik a zalaegerszegi rendelőintézet belső felújítása

    A közel 284 millió Ft-os pályázati forrásból megvalósuló beruházás eredményeként eszközfejlesztés és részleges épületfelújítás történik A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. A projekt átfogó, stratégiai célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatás fejlesztése és a minden személy számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása.

    Tovább
  • Várunk mindenkit a Városligeti Mentőnapon.png

    Várunk mindenkit a városligeti Mentőnapon!

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság és együttműködő intézményei ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, lakossági tájékoztató programokkal és interaktív bemutatókkal  várják az érdeklődőket a szeptember 2-án megrendezésre kerülő Mentőnapon.

    Tovább
  • Tíz éves a hatvani Egészségfejlesztési Iroda_960_640.jpg

    Tíz éves a hatvani Egészségfejlesztési Iroda

    Tíz éve, 2013. augusztus 29-én nyitotta meg kapuit az Egészségfejlesztési Iroda Hatvanban. A nyitásra hivatalos projektmegnyitó esemény keretében került sor.

    Tovább
  • Gyorsabb, hatékonyabb járóbeteg-ellátás_656_447.png

    Gyorsabb, hatékonyabb járóbeteg-ellátás

    A folyamatok gördülékenyebbé tételével jelentősen csökkenhetnek a várakozási idők a járóbeteg-ellátásban – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az országos elektronikus járóbeteg-időpontfoglalási rendszer bevezetéséről tartott sajtótájékoztatón kedden, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben.

    Tovább