Hírek

  • meddőségi központ átadás Debrecen

    Komplex Meddőségi Központot adtak át a Debreceni Egyetemen

    Az országban egyedülálló Meddőségi Központot adtak át kedden a Debreceni Egyetemen. Az intézményben lehetőség van arra, hogy a sikertelen gyermekvállalással küzdő párok női és férfi tagját egyszerre vizsgálják ki. A Meddőségi Központ működése segítheti a gyorsabb ellátást és a hatékonyabb terápiát.

    Tovább
  • egészség ezreknek

    Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

    A tavaszi sikeres szezon után szeptemberben ismét útjára indult a Richter Egészségváros ingyenes országjáró prevenciós program. A rendezvénysorozat első állomása Baja volt szeptember 23-án, szombaton.

    Tovább
  • markusovszky kórház

    Korszerű orvostechnikai műszerek a szombathelyi kórházban

    Korszerű orvostechnikai műszereket szereztek be a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melynek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg ellátás színvonala. A 291,37 millió forint összegű beruházás vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg.

    Tovább
  • Hőstett Zádor Zsófia

    Hőstett a javából: a balassagyarmati doktornő világrekordot is döntött a barlangi életmentésnél

    Dr. Zádor Zsófia, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosa tagja volt annak a mentőcsoportnak, amelynek segítségével sikerült a törökországi, 1040 méter mély Morca-barlangból kimenteni Mark Dickey amerikai barlangászt. A doktornő első orvosként ment le a mélybe, és több napon át extrém körülmények között tartotta életben a férfit. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat szakorvosa világrekordot is döntött: ez volt a legmélyebben végzett sikeres barlangi mentőakció.

    Tovább
  • Egészségnap a rendőrségen szűrőbusz

    Egészségnap a rendőrségen

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság egészségügyi szűrőbusza biztosította, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az általános állapotfelmérésen kívül különböző szakorvosi vizsgálatokon is részt vehessenek.

    Tovább
  • Békés vármegyei központi kórház gyula

    A Békés Vármegyei Központi Kórházban befejeződött járóbeteg ellátást szolgáló fejlesztés

    Az intézmény a Békés vármegyei lakosság egészségügyi szakellátásának érdekében az ellátás korszerűsítésére nyerte el „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projekt támogatását, amelyből sikeresen megvalósult a fejlesztés. Az EU által támogatott projekt 290,20 millió Ft összköltséggel, vissza nem térítendő támogatásként, 2022.02.01 – 2023.09.30 között valósul meg.

    Tovább
  • Csatlakozz Salgótarján

    A salgótarjáni kórház is csat(t)lakozott!

    Az Országos Rendőr-főkapitányság 2023 márciusában indította el a CSAT(T)LAKOZZ! kampányt, amely a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára hívja fel a figyelmet.

    Tovább
  • millió lépés

    Indul a millió lépés őszi kihívása

    A tavaszi kihívás minden várakozást felülmúló sikere után szeptember 25-én ismét elindul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja: a Millió lépés az iskoládért játék - a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, az Aktív Magyarország Program támogatásával. 

    Tovább
  • sopron mozgáskihivás iskolák

    Szív világnapi prevenciós programok az OKFŐ fenntartású egészségügyi intézményekben

    A szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető. Erre hívták fel a figyelmet a kórházak és egészségfejlesztési irodák programjai, ahol szűrővizsgálatok, szaktanácsadás, egészségügyi állapotfelmérés, szívbarát ételkóstoló és mozgásos programok várták a résztvevőket.

    Tovább
  • szív világnapja

    Szív Világnapja - Az egészséges szívért és szívbetegségek megelőzéséért!

    A Szív Világnapja minden évben alkalmat teremt, hogy felhívjuk a figyelmet a vezető halálokok között szereplő szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére.

    Tovább