Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy az EgészségAblak alkalmazással könnyen, gyorsan és egyszerűen férhetünk hozzá egyre több egészségügyi szolgáltatáshoz. Az alkalmazás már most nagyon kedvelt, havonta 2,5 milliószor nyitják meg, és több mint 9 millió leletet töltenek le belőle.

A gyógyszertárkereső funkcióval mostantól egyszerűen és gyorsan megtalálhatjuk a hozzánk legközelebbi nyitva tartó üzleteket. Az alkalmazás az ügyeletes patikákat és azok nyitvatartási idejét is megjeleníti, szükség esetén útvonaltervet is mutat, hogy a felhasználók könnyen odataláljanak - áll a közleményben.

A Szűrővizsgálatok menüpont jelentős segítséget jelent azoknak, akik meg akarják előzni a legjellemzőbb súlyos betegségek kialakulását. 
Az új funkcióval a felhasználók életkoruk és nemük alapján kapnak tájékoztatást a kötelező népegészségügyi szűrővizsgálatokról és ajánlott szűrővizsgálatokról, mint például az emlőszűrés, méhnyakrákszűrés, csontsűrűségmérés, mellkas-szűrővizsgálat. Az alkalmazásban a szűrés részletes leírása mellett megtalálható az ajánlott gyakoriság és az igénybevétel helye is - ismertette az államtitkár.


Az EgészségAblak számos szolgáltatást nyújt

 
Az alkalmazásban elérhető az összes egészségügyi dokumentum, így a leletek, zárójelentések és laboreredmények is. Az alkalmazás a kiváltandó és már kiváltott recepteket is tartalmazza, valamint a gyógyszerek betegtájékoztatóit. Tartalmazza továbbá a háziorvos nevét, rendelési idejét, telefonszámát. Ellenőrizhető vele, hogy befizették-e utánunk a társadalombiztosítási járulékot, érvényes-e a TAJ-számunk - foglalta össze az államtitkár, aki kitért arra is, hogy az Egészség A-tól Z-ig menüpontban 1900 tünet és betegség közérthető és pontos leírása olvasható.

Az EgészségAblakból közvetlenül hívható az EgészségVonal is a nap 24 órájában. Egyes járóbeteg-rendelések időpontjai már most megjelennek az alkalmazásban, júliustól pedig fokozatosan bővülő körben foglalni is lehet majd időpontokat a szakrendelésekre.
Az EgészségAblak alkalmazás minden okostelefonra letölthető, ingyenes, használatához az első belépéskor meg kell adni a TAJ-számot, az ügyfélkapu-azonosítót és a kódot.