Hírek

  • Már robot és a mesterséges intelligencia_1200_675.jpg

    Már robot és a mesterséges intelligencia is segít az agysebészetben

    Ha nálunk is kiépül a 39 sztrókcentrummal a hálózat, akkor Magyarország lesz az egyetlen a világon, ahol a sztrókellátás lefedi az egész ország területét – mondta Erőss Lóránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgató főorvosa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt továbbá az intézet felújított műtőegyütteséről, a beavatkozások kritikus időhatárairól, a mesterséges intelligencia stroke ellátásban betöltött szerepéről, a robottechnológia idegsebészeti alkalmazásáról és az agy-gép interfész területen végzett kutatásokról is.

    Tovább
  • Új műtőblokkok segítik_Miskolc_02_1920_1280.jpg

    Új műtőblokkok segítik a betegellátást Miskolcon

    Az egynapos sebészeti ellátás tevékenységét bemutató sorozat második állomásaként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szentpéteri kapui telephelyének urológiai és sebészeti műtőblokkjait bemutatták a sajtó képviselőinek és rajtuk keresztül a lakosságnak.

    Tovább
  • Hamarosan végeznek a gyulai szakrendelő felújításával_1747_1280.jpg

    Hamarosan végeznek a gyulai szakrendelő felújításával

    A Békés Megyei Központi Kórház hamarosan befejezi az ellátás korszerűsítését célzó „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projektjét – adta hírül pénteken dr. Becsei László főigazgató főorvos.

    Tovább
  • Európa vezető Gyermekgyógyászati centrumává válhat_1280_853.jpg

    Európa vezető gyermekgyógyászati centrumává válhat az integrációval létrejövő Gyermekgyógyászati Klinika

    2023. január 1-től a Szenátus döntése értelmében az egyetem gyermekgyógyászati klinikái „Gyermekgyógyászati Klinika” néven egyesülve egy vezetés alatt két részlegen, a Bókay utcában és a Tűzoltó utcában működnek tovább. A Tűzoltó utcai klinika beolvadásával létrejövő új intézmény vezetője dr. Szabó Attila, a korábbi Bókay utcai gyermekklinika vezetője, az egyetem klinikai rektorhelyettese, a Klinikai Központ elnöke. 

    Tovább
  • Kitüntetések a forradalom és szabadságharc_620_420.jpg

    Kitüntetések a forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából

    Az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a nemzeti ünnep tiszteletére rendezett ünnepségeken.

    Tovább
  • Március 19. az alvás világnapja_alváscentrum_01_593_395.jpg

    Március 19. az alvás világnapja – nemzetközi összefogás a jobb alvásért

    A World Sleep Day®/Alvás Világnapja nemzetközi esemény célja felhívni a figyelmet az egészség, az alvás, az életmód és a közlekedés összefüggéseire. 

    Tovább
  • Képalkotó diagnosztikában is erősít a hatvani_920_515.png

    Képalkotó diagnosztikában is erősít a hatvani kórház

    Nagy hangsúlyt fektetünk a célzott és hatékony terápia alkalmazására. Ennek eszközei a képalkotó diagnosztikai eljárások, amelyek terén jelentős előrehaladás tapasztalható – mondta dr. Stankovics Éva, az Albert Schweitzer Kórház főigazgatója.

    Tovább
  • Modern röntgendiagnosztikai_nyíregyháza_720_480.jpg

    Modern röntgendiagnosztikai eszközökkel bővült a nyíregyházi kórház

    Befejeződött az a 940 ezer euró költségvetésű, uniós és hazai finanszírozású nemzetközi program, amely segítségével a nyíregyházi és a munkácsi kórház vásárolhatott új röntgendiagnosztikai eszközöket.

    Tovább
  • Balassagyarmati diákoknak_salgótarjáni krhban_1920_1278.png

    Balassagyarmati diákoknak tartottak gyakorlati képzést a salgótarjáni kórházban

    A Balassagyarmati Szent-Györgyi Albert iskola ápoló tanulóinak tartottak bemutatót a napokban a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház skill laborjában, emellett a csecsemő és gyermek ellátással kapcsolatos ápolási tevékenységek gyakorlásához is lehetőséget biztosítottak, egy oktató irányításával.

    Tovább
  • Új eljárások bevezetésére nyert el forrást a Gottsegen_01_1920_1280.jpg

    Új eljárások bevezetésére nyert el forrást a Gottsegen György szívcentrum

    Új eljárások bevezetésére és az ahhoz kapcsolódó berendezések beszerzésére nyílt lehetősége a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetnek (GOKVI). Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban elnyert 1,245 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás a Magyarországon még nem elérhető kardiovaszkuláris katéterterápiás és műtéti beavatkozások bevezetését célozta.

    Tovább