Mint ahogy arról az Országos Kórházi Főigazgatóság oldalán augusztus 18-án beszámoltunk összességében 888 millió forint támogatást nyert el onkológiai és kardiológiai eszközpark-fejlesztésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, melyből a társ-szakosztályok is részesültek.

A beruházás megvalósítása mérföldkőhöz érkezett, amely során átadtak egy új hemodinamikai asztalt az ahhoz kapcsolódó mérőrendszerrel.
A napokban szállítanak egy-egy darab IVUS készüléket és kontrasztpumpát, amelyek együttesen szolgálják a szívbetegek ellátását.
A daganatos betegeknél fellépő fájdalom csillapításához egy rádiófrekvenciás fájdalomcsillapító készülék érkezett az intézetbe.
A hematológiai profilú belgyógyászati osztályon oktatásra is alkalmas mikroszkópot helyeztek üzembe.

Emellett a mai kor elvárásainak megfelelő kényelemmel bíró kilenc kezelőszéket helyeztek ki az onkológiai szakambulanciára – részletezte a kórház az MTI-nek eljutatott közleményében.

A projektnek köszönhetően további új eszközöket szereznek majd be szeptember végéig az urológia, sebészet, idegsebészet, pulmonológia osztályokon.

Forrás: MTI / Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, fotó: szoljon.hu