Hírek

  • Az OKFŐ országos szintre_csatlakozz_Heim_01_1920_1280

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság országos szintre emeli a kezdeményezést

    Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet közös sajtótájékoztatót tartott a biztonsági öv és a gyermekülés használatának fontosságáról.

    Tovább
  • Robotsebészeti bravúr a Pécsi Tud_1000_690.jpg

    Robotsebészeti bravúr a Pécsi Tudományegyetemen

    Idén januárban végeztek elsőként idehaza sikeres fül-orr-gégészeti beavatkozásokat robot segítségével. A DaVinci Xi típusú eszközzel jóindulatú elváltozásokat távolítottak el a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában. További különlegesség, hogy a műtétet Dr. Somogyvári Krisztina fül-orr-gégész, klinikai onkológus szakorvos jegyzi, aki idehaza az első női konzolsebész.

    Tovább
  • Pro Urbe emlékérmet kapott a veszprémi_1920_1281.jpg

    Pro Urbe emlékérmet kapott a veszprémi gyermekgyógyászat szaktekintélye

    A Veszprém városért - Pro Urbe emlékérmet azon személyeknek ítélik oda, akik kiemelkedő, eredményes munkájukkal öregbítik a város hírnevét. Az idei évben a Csolnoky Ferenc Kórház munkatársa, a csecsemő-és gyermekgyógyászat egyik legelismertebb szaktekintélye, dr. Szabó Éva vehette át az elismerést.

    Tovább
  • Elsősegélynyújtás hivatali_skill labor szent borbála_1920_1440.jpg

    Elsősegélynyújtás hivatali körülmények között

    Elsősegély-oktatást tartottak a Szent Borbála Kórház Skill-laborjában a tatabányai kormányhivatal nyolcvan dolgozója részére. A képzés kiemelt célja, hogy azok, akik részt vettek az oktatáson, éles helyzetben a megszerzett tapasztalat birtokában, saját kompetencia ismeretében tudjanak és merjenek segítséget nyújtani a rászorulóknak.

    Tovább
  • Szakmai nap_mentor védőnők_01_651_376.png

    Szakmai nap és kerekasztal-beszélgetés kollegiális mentor védőnők szervezésében

    Szakmai továbbképzést és kerekasztal-beszélgetést szervezetek az Országos Kórházi Főigazgatóság kollegiális védőnői mentorrendszer Baranya vármegyei és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei mentorai, a területükön működő védőnők és más egészségügyi szakemberek számára.

    Tovább
  • Kitüntetést kapott a pásztói_1200_798.jpg

    Kitüntetést kapott a pásztói Margit Kórház kiváló szakembere

    Kimagasló munkájáért vehetett át nemrégiben elismerést Batta Károlyné szemészeti szakasszisztens, aki három évtizede dolgozik a pásztói Margit Kórház rendelőjében.

    Tovább
  • Lezárult a Szent Pantaleon Kórház higiénés_1440_960.jpg

    Lezárult a Szent Pantaleon Kórház higiénés fejlesztési programja

    A fejlesztés eredményeként az infekciókontroll szintje a WHO ajánlásai alapján haladó szintre emelkedett.

    Tovább
  • Palliatív szemlélettel_sopron erzsébet Hospice_620_420.jpg

    Palliatív szemlélettel a gyógyíthatatlan betegekért

    A Soproni Gyógyközpontban nárciszültetéssel tisztelegtek a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők és a hospice ellátásban résztvevők előtt. A hagyományok szerint a kórház közelmúltban elhunyt munkatársairól is megemlékeztek.

    Tovább
  • Óriási siker az Uzsokiban_1200_675.jpg

    Óriási siker az Uzsokiban: új technológiával gyógyítják a daganatos betegeket

    Szenzációs sikert értek el az Uzsoki Utcai Kórházban: új technológiával sikerült két hashártya-daganatos pácienst megműteni. Az új módszerrel történt beavatkozásnak hála, akár ötéves túlélést, sőt teljes gyógyulást is el lehet érni ezeknél a betegeknél, ami óriási diadal, hiszen a korábbi módszerekkel ez mindössze néhány hónap volt csupán.

    Tovább
  • Már robot és a mesterséges intelligencia_1200_675.jpg

    Már robot és a mesterséges intelligencia is segít az agysebészetben

    Ha nálunk is kiépül a 39 sztrókcentrummal a hálózat, akkor Magyarország lesz az egyetlen a világon, ahol a sztrókellátás lefedi az egész ország területét – mondta Erőss Lóránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgató főorvosa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt továbbá az intézet felújított műtőegyütteséről, a beavatkozások kritikus időhatárairól, a mesterséges intelligencia stroke ellátásban betöltött szerepéről, a robottechnológia idegsebészeti alkalmazásáról és az agy-gép interfész területen végzett kutatásokról is.

    Tovább