Hírek

  • Prevenciótól az akut ellátásig_kardiológus konferencia eger_919_514.png

    Prevenciótól az akut ellátásig

    A kardiológia határterületeivel ismerkedtek a szakorvosok azon a tudományos tanácskozáson, amelyet a Markhot Ferenc Kórház szervezésében Egerben tartottak.

    Tovább
  • Nemzeti rákellenes nap_01_1920_1280.png

    Nemzeti rákellenes nap

    Hazánkban minden év április 10-én rendezik meg a nemzeti rákellenes napot. Az időpont kiválasztása azért esett erre a napra, mert ekkor született Dr. Dollinger Gyula sebész, egyetemi tanár, aki 1902-ben megalakította az Országos Rákbizottságot. Nevéhez fűződik a hazai daganatos megbetegedések tudományos feldolgozásának elindítása, a rákregiszter létrehozása, a dohányzás és a rák összefüggéseinek hangsúlyozása.

    Tovább
  • Nyílt napot tartottak a Fejér M_01_1920_1251.jpg

    Nyílt napot tartottak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban

    Fiatalokkal telt meg a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Skill-laborja. Nyílt napra várták ugyanis azokat a diákokat, akik azzal kacérkodnak, az egészségügyet választják hivatásuknak. Ezúttal a kilencedik és tizedik évfolyamos gyerekek számára szerveztek programot, hogy még a fakultáció választás előtt bepillantást nyerhessenek az egészségügyi intézmény életébe.

    Tovább
  • Április negyedikén kezdi meg_Kecskeméten_01_1920_1440.jpg

    Április negyedikén kezdi meg működését az egynapos sebészeti ellátást biztosító egység Kecskeméten

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság által megvalósított fejlesztés keretében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén egy új, kétszintes, 2890 m2-es egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épült fel. A beruházás 10,968 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. Az új épületben az első beavatkozás időpontja 2023. április 4.

    Tovább
  • Konferencia a közösségépítés jegyében_kalocsa_01_640_480.jpg

    Konferencia a közösségépítés jegyében

    Április első hetében rendezték meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent kereszt Kórház Telephelyén a kalocsai Pszichiátriai Rehabilitációs Nappali kórház és Foglalkoztató munkatársai az I. Nappali Konferenciát, melynek témája a „Közösségépítés elméletben és gyakorlatban” volt. A szakmai rendezvényen több mint 60 szociális és egészségügyi területen dolgozó szakember részvételével járták körbe a csoportok működésének rejtelmeit, megosztva egymással személyes tapasztalatokat is.

    Tovább
  • Kinevezték az új figh_OKFO_logo _4_1920_1468.png

    Kinevezték az Országos Kórházi Főigazgatóság új informatikai főigazgató-helyettesét

    Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató javaslátára 2023. április 1-jétől Miklovicz Zoltánt nevezték ki az intézmény új informatikai főigazgató-helyettesének.

    Tovább
  • Ismét teljes kapacitással_orosházi Dr.László E_691_359.png

    Ismét teljes kapacitással működik a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

    Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet fekvőbeteg részlegének 4. emeleti nyugati szárnyán április elejétől újra teljes kapacitással fogadják a mozgásszervi rehabilitációra érkező betegeket.

    Tovább
  • Nógrádi siker _salgótarjáni kórház_01_915_509.png

    Nógrádi siker az országos döntőn: ezüstérmes a salgótarjáni kórház csapata

    Országos döntőben bizonyították szakmai felkészültségüket a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház dolgozói.

    Tovább
  • Április 2_autizmus (1920  1280 képpont).png

    Április 2. az autizmus világnapja

    2007. december 18-án az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus-spektrumzavarra, amely tízmilliókat érint a Földön.

    Tovább