Harmincnégy kiállító várta az álláskeresőket a Miskolci Egyetemen megrendezett állásbörzén, köztük a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház is. Az eseményen több mint félszázan adták le személyesen önéletrajzukat és e-mailen is közel ugyanennyien jelentkeztek. A pályázatok azóta is folyamatosan érkeznek az adminisztratív-, beszerzés, közbeszerzés, logisztika-, informatika-, munkaügy-, pénzügy- és az üzemeltetés területére, de az egészségügyi szakágban alkalmazható munkatársak is szép számmal jelentkeznek.

A rendezvény megnyitóján Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés alelnöke azt mondta: szimbolikus helyen talált otthonra a rendezvény, az egyetemen, ami a tudás központja, a tudást alkalmazó hely pedig a munkahely. Örömét fejezte ki, hogy a cégek nagy része magasan kvalifikált munkavállalókat keres, amely a rendezvény színvonalát is emeli. Véleménye szerint a cél az, hogy „minél több embernek legyen olyan állása, ami az emberi méltóságát, családja megélhetését és a nemzet felemelkedést szolgálja”.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke közölte: rendszeresen megkapják a kormányhivataltól az üres álláshelyek listáját, és „…azt látom a legújabb jelentésből, hogy több mint 6500 üres, meghirdetett álláshely vár betöltésre vármegyénkben. Ez egy nagy szám, és azt igazolja, hogy a vármegye gazdasága nagy számban várja a dolgozókat, munkatársakat". A BOKIK nemcsak állással, hanem tanácsadással is várja a munkakeresőket - hangsúlyozta.

A Miskolci Egyetem oktatási rektorhelyettese, dr. Szilágyi Roland kiemelte, hogy a Miskolci Egyetem szerepét a minél magasabban képzett munkavállalók tekintetében látja. Az egyetem és a cégek közötti kapcsolat akkor működik jól, ha egymás érdekeit is szem előtt tartják, ezért az egyetem célja, hogy olyan képzéseket indítson, olyan munkaerőt képezzen, amely kielégíti a munkaerőpiaci igényeket, és a vállalatok elvárásait.

Csákó Attila, az Észak-Magyarország és a Borsod Online (boon.hu) – az állásbörze fő szervezői – főszerkesztője elmondta, örömmel tölti el, hogy a kiállítók a gazdasági élet szinte teljes vertikumát lefedik, tehát nagyon széles a paletta. A főszerkesztő hangsúlyozta, hogy a standok között sétálva azt látta, nagyon sok kapcsolatfelvétel történt a helyszínen, amelyet nagyon jónak ítél, mert ez az első lépés ahhoz, hogy megszülessen egy munkaszerződés.

Szendi József, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház HR igazgatója úgy fogalmazott: minden álláshely betöltéséhez elsődleges a pozitív hozzáállás, úgy az egészségügyi, mint a back office területre. Az intézmény évek óta részt vesz az állásbörze rendezvényeken, ahol eddig nagyon jó tapasztalatokat gyűjtöttek, számos munkatárs került ezen az úton az intézménybe.

Forrás, fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház