Hosszú évek óta átlagosan három alkalommal biztosítunk lehetőséget véradásra telephelyeinken, hogy ezzel is segítsük az Országos Vérellátó Szolgálat tevékenységét a folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében.

Mivel a tudomány mai állása szerint a vér csak vérrel pótolható, nem lehet előállítani, megrendelni, előfizetni rá, emberi vért csak az emberi szervezet képes termelni, ezért önkéntes véradókra van szükség, akik nem riadnak vissza egy apró szúrástól, és tettükkel életeket mentenek meg.

Főigazgatónk és több munkatársunk is rendszeresen ad vért, sokan közülük már tízszeres, hússzoros  vagy ötvenszeres véradók, de minden alkalommal szép számmal vesznek részt új véradók is az eseményeken. Az őszi véradásra 65 munkatársunk regisztrált, közülük 56 kolléga adott/adhatott vért, szakértői becslések szerint ez háromszor ennyi embernek, azaz 168 betegnek segíti a gyógyulását vagy menti meg az életét.

Büszkék vagyunk arra, hogy véradóink önzetlen adományával hozzájárulhattunk a véradás nemes ügyének támogatásához, köszönjük munkatársainknak, hogy önkéntes segítségül ajánlották vérüket valaki ismeretlennek, és ezzel életeket mentettek meg.

Fotó: Facebook/OVSZ