Hírek

  • Orosháza László Elek kórház

    Befejeződött az orosházi szakrendelő csaknem 300 millió forintos fejlesztése

    Felújították és akadálymentesítették az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakrendelőjét 295 millió forint európai uniós támogatásból, új eszközöket is vásároltak. Az orosházi szakrendelő ellátási körzete mintegy 100 ezer lakosra terjed ki.

    Tovább
  • Fogvatartottak készítettek egészségügyi felszereléseket a kiskunhalasi kórháznak

    Fogvatartottak készítettek egészségügyi felszereléseket a halasi kórháznak

    Több mint százhatvanezer körgumis sapkát és ezer cipővédőt készítettek a kiskunhalasi börtönben fogvatartottak a halasi kórház részére a jóvátételi program keretében. 

    Tovább
  • Október 29., A stroke világnapja

    Október 29., A stroke világnapja

    A fejlett ipari társadalmakhoz hasonlóan hazánkban is az agyi érelzáródás okozta akut iszkémiás stroke (AIS) a halálozás harmadik és a tartós ápolást igénylő rokkantság első leggyakoribb oka, ezért nagyon fontos, hogy időben felismerjük a tüneteit és megfelelően reagáljunk azokra.

    Tovább
  • Alkotó gyógyítók II. rész

    Alkotó gyógyítók II. rész

    Hivatásuk magas szintű gyakorlása mellett a művészetek felé is aktívan elkötelezettek a veszprémi kórház sokoldalú, kreatív, színes egyéniségei, akik alkotóként, előadóművészként is szívesen kipróbálják magukat.

    Tovább
  • az elmúlás méltóságáért

    Az elmúlás méltóságáért

    A hospice-ellátás világnapja alkalmából a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Hospice-Palliatív Osztályának vezetőjével beszélgettünk.

    Tovább
  • Tolna Vármegyei Balassa János Kórház

    Balassa napot ünnepeltek a szekszárdi kórházban

    Az egész napos ünnepségen megemlékezéseket és tudományos ülést tartottak, valamint kiváló  dolgozóikat köszöntötték.  

    Tovább
  • Az Infrastrukturális fejlesztések mellett a betegek komfortérzetét és biztonságát növelő beruházások valósultak meg Szekszárdon

    Az infrastrukturális fejlesztések mellett a betegek komfortérzetét és biztonságát növelő beruházások valósultak meg Szekszárdon

    Két fejlesztés zárult le a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban, amelynek során jobbá váltak a pszichiátrián, illetve a diagnosztikai és orvosi laboratóriumi hálózatban a gyógyítás feltételei.

    Tovább
  • OKFŐ logo.png

    Hiánypótló fejlesztések a diagnosztikában

    November végén zárul Az EFOP-2.2.0-16-2016-00007 azonosítószámú „Diagnosztikai és orvosi laboratóriumi hálózat infrastrukturális feltételeinek javítása” című, projekt, mely az Országos Kórházi Főigazgatóság irányítása alá tartozó megyei intézmények központi diagnosztikai fejlesztését valósította meg. A korszerűsítés a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap 16,746 milliárd forint összértékű vissza nem térítendő támogatásával.

    Tovább
  • OKFŐ logo.png

    Országszerte több helyen megújultak a pszichiátriai fekvőbeteg osztályok

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság fejlesztéseinek kiemelt területe a hazai pszichiátriai ellátórendszer megújítása. A projekt keretében 3,869 milliárd forintos fejlesztést kapott 13 megyei kórház az akut pszichiátriai ellátás komfortfokozatának javítása és a betegellátás biztonsági fokának növelése érdekében.

    Tovább
  • Kiemelkedő eredménnyel zárult a IV. JÓTETT Bank elnevezésű banki véradókampány

    Kiemelkedő eredménnyel zárult a IV. JÓTETT Bank elnevezésű banki véradókampány

    Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Bankszövetség évek óta tartó pozitív együttműködésének köszönhetően, idén újra megrendezésre került a JÓTETT Bank véradássorozat. A Bankszövetség által életre hívott programban ez alkalommal összesen 1143 bankár és banki dolgozó szánta rá magát az önzetlen segítségnyújtásra, akik közel 3500 vérkészítményre szoruló beteg gyógyulásához járultak hozzá.

    Tovább