Hírek

 • Hatékony orvoscsapatokat is képeznek_skill labor_921_514.png

  Hatékony orvoscsapatokat is képeznek a szolnoki Hetényi szimulációs helyiségében

  Amellett, hogy élethű bábukon, működő orvosi eszközökön és valós gyógyszerekkel gyakorolhatják a rezidensek és a kezdő ápolók a gyógyítás és életmentés gyakorlati tudnivalóit, professzionális szinten működő orvoscsapatokat is képeznek a Hetényi Géza Kórház hétemeletesében kialakított, úgynevezett skill-laborban. A modern helyiségeket az ország tizenkilenc pontján alakíttatta ki konzorciumi partnerségben az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Debreceni Egyetem, valamint a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem.

  Tovább
 • Sétáltak a mellrák ellen Szt. Lázár dzseki.jpg

  Sétáltak a mellrák ellen: leküzdhető a betegség!

  A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya figyelemfelkető sétát és programot szervezett a mellrák elleni harc jegyében október 4-én. Az esemény fővédnöke Fekete Zsolt polgármester, szakmai védnöke Dr. Szabó Géza a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház főigazgatója volt.

  Tovább
 • Emléktábla avatás Eger higiénia_750_510.png

  Emléktáblaavatással adóztak az egri higiéniai osztály alapítójának az ötvenedik évfordulón

  Ötven esztendeje működik a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet higiéniai osztálya.

  Tovább
 • SzentMargitKrh_mellrák_ellen_SzondiZ_1646_1038_.jpg

  Elkezdődött a „rózsaszín október” a Szent Margit Kórházban

  Az emlőrák elleni kulcs a megelőzés.

  Tovább
 • Jubiláló szakdolgozókat köszöntöttek a Szent Pantaleon Kórházban688_390.PNG

  Jubiláló szakdolgozókat köszöntöttek a kórházban

  A Szent Pantaleon Kórház arról számolt be, hogy szeptember 27-én főnővéri értekezletet tartottak az intézményben, amelyen Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató és dr. Juhászné Bordács Veronika vezető ápoló szolgálati elismerésben részesítette a jubiláló kollégákat.

  Tovább
 • Két új innovatív eljárás_01.jpg

  Két új innovatív eljárás és 3D-s testszkenner segíti a hazai gyermekgyógyítást

  Közel 1,3 milliárd forintból bővül a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet eszközparkja. Az ünnepélyes eszközátadásra 2022. szeptember 29-én került sor, melyen részt vett többek között Dr. Nagy Anikó, az intézet főigazgatója, Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság képviseletében Dr. Bene Ildikó humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettes. A fejlesztésnek köszönhetően a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben hazánkban elsőként válik elérhetővé két innovatív eljárás, valamint az intézmény diagnosztikai háttere egy új, alacsony röntgen-sugárzással működő testszkennerrel is bővül. Az új eszközök korszerű számítógépes technológiák bevonásával segítik a kis betegek gyógyítását.

  Tovább
 • Több mint egymilliárd forintból épül új nővérszálló Nyíregyházán.JPG

  Több mint egymilliárd forintból épül új nővérszálló Nyíregyházán

  A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház új nővérszállójának alapkőletételére és időkapszula elhelyezésére került sor 2022. szeptember 28-án. Az eseményen részt vett Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója és dr. Szondi Zita, az OKFŐ alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese is.

  Tovább
 • nepegeszsegigy.png

  Népegészségügyi programok mentor védőnői kezdeményezésre

  A kollegiális védőnői mentorrendszer 2021. decemberben kezdte meg működését annak érdekében, hogy a mentorok rendszeresen és folyamatosan segíteni tudják a védőnő munkatársakat feladatellátásukban és szakmai fejlődésükben. A kollegiális védőnői mentorok a védőnői munkafolyamatok napi nyomon követése és a mentorált védőnők minőségi munkájának szakmai irányítása és támogatása mellett több népegészségügyi fókuszú, helyi lakossági és szakmai program megszervezését kezdeményezték és segítették.

  Tovább
 • worldskills_hungary_304_190.jpg

  Az ápolás és gondozás versenyszám bemutatása

  Online szakmai előadás 2022. szeptember 20-án 09:00 - 12:00 között

   

  Tovább
 • press_relase-stockphoto-612x612.jpg

  Közlemény

  Tovább