Hírek

  • Az év szakdolgozóit tüntették ki a gyulai_918_520.png

    Az év szakdolgozóit tüntették ki a gyulai kórházban

    A Magyar Ápolók Napja alkalmából köszöntötték a szakdolgozókat, illetve tartottak tudományos ülést csütörtökön a gyulai kórház Árvay-termében. Az eseményen emlékeztek Kossuth Zsuzsannára, aki a szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónője volt, és aki egyedülálló munkát végzett a szakmában.

    Tovább
  • Hévízen egyszerre gyógyul_02_960_640.png

    Hévízen egyszerre gyógyul a test és a lélek

    Dr. Holléné Dr. Mándó Zsuzsannával a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatójával beszélgettünk a fürdő ars poeticájáról, a covid okozta kihívásokról és változásokról, s az idei év terveiről.

    Tovább
  • Négy diplomával a zsebében_915_515.png

    Négy diplomával a zsebében is Tarjánban képzeli el az életét az orvostanhallgató

    Pályaválasztás előtt még sok elképzelés volt a tarsolyában, ezért Fodor Ádám elvégezte a Debreceni Orvostudományi Egyetem közgazdaságtan és pszichológia szakát. Jelenleg jogot tanul, mellette az orvosi képzésben is részt vesz.

    Tovább
  • A szívbetegek is élhetnek teljes_pingpong_899_510.png

    A szívbetegek is élhetnek teljes életet, vallják a kardiológusok

    Az egri kórház kardiológiai osztályán mindent megtesznek azért, hogy a betegek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek, s a fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektetnek a testmozgásra is, így a kórházban még pingpongozásra is lehetőség nyílik.

    Tovább
  • Eszközfejlesztés a Kiskunhalasi_logó_1920_1440.png

    Eszközfejlesztés a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban

    Az újonnan beszerzett fül-orr-gégészeti kezelőegység mind a beteg, mind a gyógyító személyzet számára könnyebbé, egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a mindennapi munkát, valamint biztosítja a vizsgálatok, beavatkozások rugalmas kivitelezését.

    Tovább
  • Festménykiállítás nyílt a Szent György_960_720.jpg

    Festménykiállítás nyílt a Szent György Kórházban

    A Magyar Ápolók Napja alkalmából szervezett ünnepség részeként nyitotta meg kapuit az a tematikus tárlat, amely 14 alkotó 37 festményéből áll. A kiállítás végeztével a festmények a kórház falait díszítik majd.

    Tovább
  • A testmozgás hatása az egészségre_620_420.png

    A testmozgás hatása az egészségre

    A testmozgás egészségre gyakorolt pozitív – számos betegséget megelőző és gyógyító – hatása nem vitatható. Napjainkban valamennyi nemzetközi és hazai szakmai ajánlásban kiemelt helyet kap a táplálkozás és a gyógyszeres kezelések mellett.

    Tovább
  • Dr. Kovács Mónika_Batthyány László-díj_917_584.png

    Dr. Kovács Mónika „A test és a lélek orvosa” - Boldog Batthyány László-díjat kapott

    Dr. Kovács Mónika PhD, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház I. Belgyógyászat és Infektológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, valamint Szabó Imréné, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szemészeti műtősasszisztense vehette át idén „A test és a lélek orvosa” – Boldog Batthyány László-díjat, a szegények orvosa emléknapján, Körmenden.

    Tovább
  • Ötéves lett a Kórházkápolna_914_540.png

    Ötéves lett a Kórházkápolna

    A jubileumi ünnepségen megáldották a kápolnában elhelyezett Szent Ferenc festményt.

    Tovább
  • Orvos és zenész_székely györgy jános kh_1433_700.png

    Orvos és zenész

    Dr. Székely György főorvos, kandidátus volt a Duna TV meghívott vendége, aki a gyógyító munka mellett komolyzenei koncertek fellépője is.

    Tovább